фирми продукти
представяме
работа
 
Лесна фреска за детската стая

Малката детска стая няма достатъчно пространство, в което да сложите достатъчно мебелировка, а ако ползвате стените, стаята се стеснява визуално. Ако обаче не обичате скучните стени, тази лесна фреска е точно за Вас. Тя може да се оформи върху вече боядисани стени или преди да я направите може да нанесете нова разцветка върху стените в детската стая. Добре е двете разцветки, на стените и на формата, да са леко контрастни, за да се вижда фреската, но за да не се оформи твърде ярък контраст е добре да ползвате пастелни краски. Формата може да не е на дърво, а някаква друга, а размерите могат да варират.

Лесна фреска за детската стая

Формата може да обхваща само една от стените в стаята или да преминава върху съседната. Ако до стената има някаква мебел или рамка на врата, шарката може да обхваща цялата зона. За направата на рисунката върху стена са Ви необходими подръчни материали и повечко търпение, тъй като изработката й изисква повече време. Основна част от идеята е да вземете назаем проектор за стена, който се ползва за прожектиране на презентации, за да не принтирате и режете цяла форма.


Необходими материали:

- боя в желаните разцветки
- четки за боя
- проектор за стена
- панерче за боя
- тебешир
- принтер


Инструкции:

1. Изберете каква форма ще ползвате за шарката и я принтирайте на принтер. Ако има нужда я оразмерете на копирна машина. Ако искате да промените някои части, оформете ги с химикалка или флумастер върху хартията. Изберете зоната, в която искате да оформите шарката и решете как ще я разположите. Сложете принтираната хартия на проектора и оразмерете прожектираната шарка спрямо това колко голяма искате да е и как да е разположена тя върху стената.

Лесна фреска за детската стая


2. Като ползвате прожектираната форма върху стената, очертайте с тебешир контурите. Можете да променяте някои неща в движение, ако искате да са с друга форма или да паснат на конструкцията на стаята и мебелировката. Може да очертаете само контурите или да оформите изцяло шарката. Тази част от техниката важи за стени, които са боядисани в желаната краска, а ако нанасяте боя преди оформянето на шарката, изчакайте да изсъхне добре. Най-добре е стените да са в една разцветка, но можете да я оформите върху стена с тапет, ако шарките позволяват това.

Лесна фреска за детската стая


3. С четка и боя оформете контурите на формата върху стената и я запълнете. За контурните линии ползвайте тънка четка за рисуване, а за вътрешните части употребявайте по-дебела кръгла или широка четка. Работете на части, като може да нанасяте боята върху тебеширените шарки или след като оформите контурите, може да ги изтриете.

Лесна фреска за детската стая

Работата по оформянето на шарката върху стената може да отнеме повече време, но не е нужно да я свършите за ден. Ако ползвате акрилна боя може да я разредите с малко вода, за да се ползва по-лесно, а ако сбъркате, може да я изтриете, докато не е засъхнала върху стената. Ако искате цветна шарка, използвайте отделните разцветки на етапи, за да не се смесват.

Лесна фреска за детската стая

Изчакайте боята да изсъхне преди да върнете мебелировката до стената. Добре би се получило, ако върху стената окачите фигурки, например малки къщички за птички, хартиени плодове и животинки.

Лесна фреска за детската стая


Източник: justagirlblog.com







26 април 2013 23:14 | Лесна фрезка
От: Nikolova
Чудесна идея! Може да се направи и в други помещения с подходяща тематика.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
фреска, декорация за стена, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg