фирми продукти
представяме
работа
 
Аксесоар за стената от ролки хартия

Преобразете скучните стени в стаята с подръчни средства, като пуснете на воля въображението си. За тази стенна шарка се ползва нещо, което обикновено хвърляме в кошчето за боклук, картонените ролки от тоалетна хартия. освен това можете да се заиграете с разцветките, формите и размерите, за да оформите желаната от Вас шарка. Шарката е добре да се захване върху платно на рамка, за да може да се окачи върху стената. Ако искате, можете да оформите структурата директно върху стените, но така тя ще е трудна за преместване. Ето още една сходна идея за декорация с картонени ролки от хартия.

Аксесоар за стената от ролки хартия


Необходими материали:

- картонени ролки от тоалетна хартия, добре почистени от хартията
- макетен нож
- лепило или пистолет за топъл силикон
- спрей боя
- платно

Аксесоар за стената от ролки хартия


Инструкции:

1. Маркирайте по дължина всички картонени ролки, като ги разделите на части с широчина 4- 5 сантиметра, прегънете ги и минете върху тях с тъпата част на нож, за да оформите ръб. С макетен нож нарежете ролките на парчета, като изрежете необходимата бройка кръгчета, в зависимост от това колко голяма шарка искате да оформите върху стените.

Аксесоар за стената от ролки хартия


2. Захванете така прегънатите овални части една за друга, като ползвате лепило или топъл силикон. Ако искате да обработите частите с боя, най-добре ползвайте силикон, който освен това захваща картонените овали по-бързо. Оформете цветчета или други форми, като създавате шарката на части, които можете да захванете една за друга по-късно или които да се сложат директно върху платното.

Аксесоар за стената от ролки хартия


3. Нанесете боя в желаната разцветка върху основата или я оставете в оригинален вид. Сложете картонените форми, отделно или заедно, върху стара хартия навън или на терасата. Обработете формите със спрей боя в желаната разцветка, като най-неутрална фокусна точка се получава с бяла боя. Ако искате да създадете цветна шарка, с четка за боя оцветете в ярки краски само част от формата. Тъй като картонените ролки поемат много боя, изчакайте поне няколко часа да изсъхнат.

Аксесоар за стената от ролки хартия


4. Захванете с лепило формите върху основата – платно в желаната конфигурация. Изчакайте лепилото да изсъхне добре.

Аксесоар за стената от ролки хартия


5. Ако не харесвате кафявата вътрешна част на кръгчетата от ролките, с четка за боя нанесете светла боя във вътрешността. Изчакайте да изсъхне добре. За да можете да размествате формите върху основата, не ползвайте лепило, а двойнозалепващо тиксо, което е достатъчно здраво, за да издържи тежестта на леките форми от хартия.

Аксесоар за стената от ролки хартия

Аксесоар за стената от ролки хартия

6. Окачете така оформеното произведение на изкуството върху стената с метална окачалка в задната част на основата. Ако искате, комбинирайте няколко малки форми и ги окачете една до друга, така че да допълват цялостната шарка.


Източник: justagirlblog.com







Няма коментари


ключови думи
декорация за стена, направи си сам, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg