фирми продукти
представяме
работа
 
Лампа с вълнообразни форми от тъкан

Оригиналните лампи обикновено струват много пари, а евтините са твърде скучни като форма и разцветка. Не е нужно обаче да харчите много пари, за да оформите интересна стая, тъй като можете да трансформирате стандартната лампа с малко тъкан в желан цвят. Ако харесвате дизайнерските лампи, но те Ви се струват твърде скъпо удоволствие, претворете ги със собствени подръчни средства. Тази необикновена лампа е трансформирана с малко тъкан от стандартна в страхотна.

Лампа с вълнообразни форми от тъкан

Тя е оформена като имитация на дизайнерска лампа, чиято цена е доста солена. А най-хубавата част от идеята е, че можете да ползвате тъкан в разнообразие от разцветки, така че да използвате любими краски и да координирате със стаята.

Лампа с вълнообразни форми от тъкан


Необходими материали:

- избрана тъкан, например зебло, хасе, филц; добре е да е по-твърда, за да стои добре върху лампата
- обикновена лампа с абажур
- спрей боя, ако искате да промените разцветката на лампата
- пистолет за топъл силикон
- резачка за тъкани

Лампа с вълнообразни форми от тъкан


Инструкции:

1. Преди да започнете да захващате парчетата тъкан върху повърхността на лампата, обработете я със спрей боя в същата разцветка като на тъканта или я покрийте с парче тъкан изцяло. Захванете я по ръбовете на абажура с топъл силикон и изчакайте да изсъхне. Нарежете ивиците като прегънете тъканта надве и режете по широчината й с резачка. Можете да ползвате линийка, за да режете по права линия, макар че не е нужно да оформяте ивици с еднаква широчина.

Лампа с вълнообразни форми от тъкан

Изрежете ивиците с широчина, която е 2 пъти по-голяма от тази, с която искате да са парчетата тъкан, които да захванете върху лампата, а дължината трябва да е 1 ½ пъти по-голяма от височината на основата, тъй като ивиците ще се нагънат.

Лампа с вълнообразни форми от тъкан


2. Прегънете всяка ивица тъкан надве по ширина и минете върху тях с гореща ютия. Нанесете по прегънатата част на първата ивица малко силикон и я захванете върху лампата като я нагънете вълнообразно. Притиснете леко и изчакайте.

Лампа с вълнообразни форми от тъкан


3. Когато първата ивица тъкан е добре захваната върху лампата, позиционирайте втора ивица до нея, като нанесете малко силикон и притиснете добре. За да оформите по-добре абажура, захванете няколко ивици тъкан на разстояние една от друга, а след това запълнете пространствата с други ивици, като ги оформяте вълнообразно. Опитайте да запълните пространствата така, че тъканта отдолу да не се вижда. Издърпайте остатъчните нишки по ръба на тъканта.

Лампа с вълнообразни форми от тъкан

Ако искате нанесете боя върху основата на лампата, за да координирате разцветките на абажура и на базисната част. Изчакайте да изсъхне.

Лампа с вълнообразни форми от тъкан

Изчакайте няколко часа лепилото да стегне, монтирайте абажура върху основата и сложете лампата в стаята, в която искате да я ползвате.

Лампа с вълнообразни форми от тъкан

Източник: justagirlblog.com







Няма коментари


ключови думи
лампа, настолна лампа, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg