фирми продукти
представяме
работа
 
Функционален висящ параван за стаята

Модерните домове все по-често залагат на разпределение на пространството в стаите, което е с отворена конструкция. Това разпределя по-добре светлината в стаята и трансформира малките стаи като ги разширява оптически, но може да е в ущърб на уединението. За да разделите пространството, но без да отделяте и без да създавате усещане за теснота, можете да използвате параван.

Функционален висящ параван за стаята


Необходими материали:

- шперплат
- боя в желаната разцветка
- 2 дървени лоста
- S-образни кукички
- метална верига
- четка за боя

За нарязването на дървените части можете да ползвате циркуляр или да дадете в магазин за строителни материали да Ви ги нарежат преди да ги захванете за тавана.


Инструкции:

Висящият параван е много функционална фокусна точка за вътрешните и за външните части на къщата, като можете да го монтирате за тавана в стаята, на терасата или на верандата. Гъстотата на частите зависи от Вашето желание и нужда, в зависимост от това доколко искате да има видимост между зоните в стаята и дозата светлина, която искате да пропуска висящата завеса. Широчината й може да варира, както и височината, на която сте я монтирали.

1. Решете в какви размери искате висящата конструкция, колко широка и дълга искате да е тя, с каква гъстота и в какви разцветки. Можете да я оформите симетрично или в някаква шарка на разцветките, като предварително оформите шарката върху разграфена хартия, за да знаете къде да захванете всяка цветна част. Частите можете да оформите от тънък шперплат или от плексиглас. Нарежете шперплата на правоъгълни форми с желаната широчина. В показаната идея ивиците са с широчина 8 сантиметра, а дължината им варира, като част от тях са 14, а други са 25 сантиметра. Вие можете да оформите Вашите части по свое усмотрение, в зависимост от желанието си и желаната големина на "завесата".

Функционален висящ параван за стаята


2. Маркирайте точките по двете по-къси страни на ивиците, в които да захванете частите с кукички, за да оформите висящата "завеса". Добре е отворите за кукичките да са на еднакво разстояние при всички части, за да не се размества структурата на паравана. Захванете всички ивици от шперплат или плексиглас една върху друга и пробийте по два отвора в двата им къси края. Най-добре по време на пробиването да ги държите с метална скоба, за да не се разместват.

Функционален висящ параван за стаята


3. Захванете всички части с по една S-образна кукичка от всяка страна. За всяка редичка от ивици захванете толкова бройки, колкото дълга искате да е "завесата". Всички редички захванете в горната част за дървен лост, който можете да монтирате на тавана или върху две от стените в стаята, в зависимост от нейната широчина. За да не се размества "завесата" в долната й част можете да захванете още един лост. Ако искате да използвате паравана навън, на терасата, за повече стабилност захванете частите по хоризонтала с тънка тел, за да не се разместват от силен вятър.

Функционален висящ параван за стаята

Ако желаете, боядисайте ивиците в 2 или повече разцветки, най-добре още преди да ги монтирате с метални кукички, като нанесете боя от двете им страни и изчакате да изсъхне добре боята.

Функционален висящ параван за стаята


Източник: makingitlovely.com







Няма коментари


ключови думи
висящ параван, идеи за дома, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg