фирми продукти
представяме
работа
 
Саксия от метална кофа с камъчета

Заменете скучните керамични саксии в градината, на верандата или на терасата с такива, които са изработени от метална кофа с покритие от речни камъчета в желаните разцветки. Те са много по-леки и са забавни за изработка. Върху външната повърхност на кофата можете да оформите мозайка от камъчета, да комбинирате с цветни форми от стъкло и да оформите шарки. Камъчетата можете да закупите от магазин за битови аксесоари или да съберете от реката.

Саксия от метална кофа с камъчета


Необходими материали:

- метална кофа с желаните размери, като е добре да демонтирате дръжката
- метална мрежа за монтиране на облицовка върху стени
- суха смес за фугиране
- голяма гъба
- шпатула
- клещи за рязане


Инструкции:

1. Ако искате да ползвате саксията за някаква друга цел, за съхранение на вещи, не пробивайте отвори в долната част на металната кофа. В противен случай оформете няколко отвора, за да се оттича водата при поливане.

2. Изрежете металната мрежа за стенна облицовка спрямо обиколката на металната кофа и височината й, като срежете малко повече, за да не се окаже, че мрежата не достига за цялата периферия на основата. Ако срежете неправилно, винаги можете да захванете втора част. Мрежата способства за по-добро захващане на речните камъчета върху металната повърхност на кофата, особено ако са много гладки.

3. Смесете съставките за фугиращата смес, за да оформите не много гъста паста. С шпатула оформете плътен слой от сместа върху цялата външна повърхност на основата. Добре е да използвате метална мрежа с вече захванати върху нея речни камъчета, като можете да използвате силно лепило, за да сте сигурни, че частите няма да падат.

Саксия от метална кофа с камъчета


4. Сложете металната мрежа върху все още влажната смес и захванете плътно речните камъчета. Изчакайте сместа да изсъхне. Можете да обърнете кофата, за да може горната й част да държи мрежата. Можете да сложите металната мрежа на цяло парче или на части, като нанасяте сместа, мрежата и речните камъчета на зони. Така няма да се притеснявате, че сместа ще изсъхне преди да захванете камъчетата. Ако искате, захванете камъчетата върху мрежата предварително.

Саксия от метална кофа с камъчета


5. Тествайте здравината на конструкцията и ако има нужда захванете някои части, които не са стабилни. Направете паста за фугиране и я нанесете върху мозайката от речни камъчета с шпатула. С голяма гъба изтрийте излишното количество от сместа. Ако искате оформете с тънка пръчка жлебове между частите на мозайката, за да е по-релефна. Изчакайте да изсъхне няколко дни преди да използвате.

Саксия от метална кофа с камъчета

Саксия от метална кофа с камъчета


Преди да използвате саксията за каквото да било тествайте доколко здраво се е захванала мрежата върху металната кофа. Ако всичко е наред можете да ползвате съдинката за зеленина или за съхранение на вещи.

Саксия от метална кофа с камъчета

Саксия от метална кофа с камъчета


Източник: centsationalgirl.com







Няма коментари


ключови думи
саксия, идеи за градината, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg