фирми продукти
представяме
работа
 
Керамични съдове с точкови шарки

Скучните керамични съдове можете да трансформирате само с малко боя за керамика, като оформите шарки по собствено желание. С тази лесна техника можете да превърнете чинии, чаши, купички и панички в произведение на изкуството. Можете да ги използвате за ежедневна декорация на кухнята или да ги ползвате в трапезарията, но трябва да обработвате с боя само външните части, тъй като, макар да са нетоксични, боите за керамика не трябва да се допират до храна.

Керамични съдове с точкови шарки

Точковата техника на оформяне на шарки върху керамика е много по-интересна от обикновеното рисуване. Можете да използвате шаблони, които да свалите от интернет мрежата или да оформите свои собствени шарки. Ако искате да направите не толкова сложни форми, можете да ги оформите на ръка, без да ползвате матрична рисунка върху хартия. Когато прехвърлите шарката от хартията върху керамиката, използвайте боя от тубичка, за да минете по линиите, макар че можете да оформите точки извън тях. Цветните керамични чинии с шарки могат да се съхраняват върху кухненските рафтчета, за да се виждат.

Керамични съдове с точкови шарки

Керамични съдове с точкови шарки


Керамични съдове с точкови шарки

Необходими материали:

- керамика
- бои за керамика
- трансферна хартия
- тиксо
- пластмасова бутилка с остър връх
- химикалка


Инструкции:

1. Ако направите грешка с боята за керамика, можете да изчистите с мокри кърпички, докато боята е още течна. Изберете шарката, която искате да прехвърлите върху керамиката и я пуснете на принтер. Срежете малко от трансферната хартия, така че да е с размери малко по-големи от тези на шарката. Сложете парчето хартия под принтираната шарка и захванете двете части с тиксо. С обикновена химикалка минете по контурите на формата, за да я прехвърлите върху основата.

Керамични съдове с точкови шарки


2. Смесете разцветките от боята за керамика, като можете да комбинирате с бяло, за да ги направите малко по-светли. Прехвърлете боята в пластмасова бутилка с остър връх.

Керамични съдове с точкови шарки


3. Тествайте да оформяте точки с различна наситеност и различна големина върху парче хартия, преди да обработите керамиката. Старайте се да слагате точките на равни отстояния една от друга, за да изглеждат шарките по-спретнати. Минете по контурите, които са оставени от трансферната хартия, като оформяте малки и големи точки. Можете да използвате само една разцветка или да комбинирате няколко краски. Гъстотата на точките зависи от Вашето желание. След като сметнете, че формата Ви харесва изчакайте 2 часа боята да позасъхне, избършете с мокра кърпичка следите от трансферната хартия и загрейте керамиката в загрята фурна на 140 градуса за половин час.

Керамични съдове с точкови шарки


Можете да оформите нежни шарки върху порцелановите части на сервиз за кафе и чай, така че да ги унифицирате. Изберете боя за порцелан в разцветка, която е контрастна на основата, за да се виждат добре шарките.

Керамични съдове с точкови шарки

Керамични съдове с точкови шарки

Тази цветна техника с боя не е запазена само за кухнята, можете да я използвате в банята, върху стандартни керамични части за съхранение на принадлежности за лична хигиена.

Керамични съдове с точкови шарки

С малко боя за керамика можете да обработите плочките в банята, които ще трансформирате бързо и лесно във фокусна точка. Не е задължително да оформяте с боя всички плочки, можете да обработите само няколко.

Керамични съдове с точкови шарки

Така оформените порцеланови вещи са много подходящ подарък за всякакви хубави поводи, тъй като са функционални и са оформени уникално.

Керамични съдове с точкови шарки

Керамични съдове с точкови шарки


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
керамични съдове, декорация, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg