фирми продукти
представяме
работа
 
Гардероби – стаи с много функции

Дори да не можете да отделите стая в къщата или апартамента си, която да ползвате за съхранение на дрехи и обувки, и за преобличане, можете да разгледате няколко идеи. Понякога дори малката стая може да се обзаведе с много функция.


Малка стая с пейка

Гардероби – стаи с много функции

Макар да е само 210 х 280 см, малката стая за съхранение на дрехи и аксесоари е оформена така, че те да са лесни за намиране. До стените са монтирани секции, в които са разпределени по разновидност вещите, а под прозореца е монтирана пейка, върху която може да се седне. Пространството в секциите е оформено с лостове за закачалки, рафтчета и чекмеджета. Част от тях са заимствани от кухненското обзавеждане. Тъй като шкафовете са високи, лостовете за закачалки са монтирани във височина, за да се ползва цялата площ. Малкият прозорец осигурява естествена светлина в тясната стая.

Гардероби – стаи с много функции

Макар да е кухненски шкаф, той изпълнява чудесно функцията на гардероб. Подвижните части във вътрешността на шкафа се движат върху релси и използват площта във височина. Вещите се съхраняват така, че има достатъчна видимост, но когато не са нужни, стоят скрити зад вратичката на шкафа. Неподвижната част може да съхранява дрехи, макар че те са по-трудни за достигане навътре.


Оформяне на области по функция

Гардероби – стаи с много функции

Тъй като върху лоста се съхраняват сравнително къси дрехи, под тях има пространство за обувки, така че те да се подредят за лесен достъп. Над нишата върху рафт са сложени кутии, в които могат да се съхраняват по-рядко ползвани вещи. Ако се съхраняват някои по-дълги дрехи, обувките могат да се държат от едната страна.

Гардероби – стаи с много функции

Пейката е оформена от тесен кухненски шкаф с подвижни врати. Тя е сложена под прозореца, а върху нея е монтирана мека седалка. В долната й част се съхраняват чанти, но могат да се слагат обувки, които са лесно достъпни.


Дребни вещи

Гардероби – стаи с много функции

В чекмеджетата могат да се съхраняват дребни вещи. За да са лесно откриваеми, могат да се съхраняват в специални системи, които пасват във вътрешността на шкафа. Така чорапи, вратовръзки и бельо са лесно видими и могат да се открият за секунди. Тъй като се съхраняват вертикално, можете да сложите доста бройки на малка площ.


Голяма стая за дрехи и аксесоари

Гардероби – стаи с много функции

Просторната светла стая може да съхранява голяма част от дрехите и аксесоарите. Скосеният таван създава малко трудности за обзавеждане на стаята, но мебелировката е оформена от множество секции, които обгръщат стените. Основна част от мебелировката са шкафове с и без вратички, в които вещите се съхраняват, често прибрани в плетени кошнички. Прозорците осигуряват изобилна светлина, а в едната част на стаята е оформена малка пейка.

Гардероби – стаи с много функции

Част от отворените пространства са оформени така, че да могат вещи да се съхраняват във височина. Монтирани са лостове за окачалки, за да се съхраняват най-често ползваните дрехи. В една от нишите могат да се държат шаловете и вратовръзките, така че да се виждат и да не се мачкат. Върху рафтчетата в горната част на отворените ниши могат да се държат вещи в кутии.


Пространство върху стената за бижута

Гардероби – стаи с много функции

В кутия върху стената, така че да се виждат, се съхраняват най-често ползваните ежедневни бижута. Те са окачени в кутията вертикално с кабърчета.


Шкаф за обувки

Гардероби – стаи с много функции

Върху скосени рафтчета зад вратички се държат ежедневни обувки. В друг шкаф са оформени рафтчета, които съхраняват обувки на токове. Когато се затворят вратите, мебелировката се унифицира, тъй като са в еднаква разцветка.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
гардероби, гардеробни стаи, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg