фирми продукти
представяме
работа
 
Стаи в портокалово

"Стоплете" стаите с краски в портокалови разцветки, които се комбинират добре с неутрални багри и различни топли нюанси. Не е нужно да ползвате цитрусовите краски в значителни дози, понякога е достатъчна акцентна стена или възглавничка.


Наситени багри

Стаи в портокалово

Почти изцяло обгърната в бяло и бежово, трапезарията би изглеждала скучно, ако не беше тапицерията на столовете около масата в центъра на стаята. Тя е в ярка цитрусова разцветка, която се комбинира много добре с килима в крушова краска и с рисуваната картина върху стената над камината. Стаята е просторна и светла, което позволява да се използват наситени краски, без да се оформи натрапчивост.


Оранжева стая

Стаи в портокалово

Макар да не е ползвано твърде натрапчиво в стаята, оранжевото определено привлича окото. В комбинация с каково и бяло, които омекотяват яркостта на портокаловите краски, всекидневната стая има приятна външност с ненатрапчива екзотика. Цитрусовите разцветки са вмъкнати с няколко декоративни възглавнички и стенни конструкции.


Оранжева кувертюра

Стаи в портокалово

Спалнята е обзаведена в меки разцветки на бяло и синьо, с шоколадова мебелировка и няколко щрихи в оранжево. Оранжевите тъкани омекотяват контраста между светлите и по-наситените багри в стаята.


Ниша за закуска

Стаи в портокалово

Основните краски в нишата за закуска са бежово и бяло, а тъмните багри на мебелировката представляват визуален интерес в стаята. Оранжевото е внедрено съвсем ненатрапчиво, с няколко щрихи върху масата и тъканта на завесите.


Светло кътче

Стаи в портокалово

Топлата комбинация от различни по наситеност багри на червено и оранжево трансформира малкото кътче за закуска в светлата кухня. Неутралната основа в меко ванилово подчертава приглушените краски върху тъканите на седалката и декоративните възглавнички върху пейката, с ярки щрихи върху лампата.


Тропическа комбинация

Стаи в портокалово

Подбраните в стаята ярки разцветки на оранжево, розово и ванилово оформят много приятна комбинация с тропическа нотка. Светлата и просторна стая е обзаведена така, че мебелировката се трансформира във фокусна точка върху неутралната основа в бяло и бежово. Огромната остъклена витрина, която е вградена в стената на стаята, изкарва на показ други цветни щрихи.


Цитрусова детска стая

Стаи в портокалово

Тази цветна детска стая е пълна с ярки краски на оранжево и розово, които са омекотени от неутрални багри върху стените и част от мебелировката. Тъй като детската стая обикновено е ярка и наситена, хармонията между разцветките не е толкова важна, а се фокусира върху цялостното впечатление на стаята. Краските се повтарят несиметрично, така че да оформят забавна, но шикозна комбинация.


Портокалова стена

Стаи в портокалово

Не е нужно да обгръщате цялата стая в оранжево, особено ако стаята е малка. Колкото повече светлина навлиза в нея, толкова повече наситени краски можете да внедрите. Малката трапезария е обзаведена с шоколадово и бяло, а акцентната стена е комбинирана с рисувани картини, чиято базова разцветка е синьо. Стената в цитрусово не е дюс, а е на дребни ненатрапчиви шарки в малко по-наситена краска.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, цветове в интериора, декорация

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg