фирми продукти
представяме
работа
 
6 стъклени облицовки за кухнята

Стъклото е един от най-популярните материали за облицовка на стените, особено в мокрите зони на кухнята и банята. То не пропуска вода, може да е в множество разцветки, а освен това се почиства много лесно. Ако сте решили да облицовате стената зад мивката в кухнята със стъклена мозайка, вижте няколко идеи, от които да изберете разновидността на облицовката си.


Сивото не винаги е скучно

6 стъклени облицовки за кухнята

Светлата стъклена мозайка се състои от малки квадратчета в няколко разцветки, които са захванати върху мрежа. Така стъклената облицовка може да се захваща върху повърхността на стената на части. Тъй като няма оформена шарка, частите могат да се сглобяват без да се търси симетрия. С така произведената облицовка могат да се покрият зони по стената зад мивката, където е най-влажно в кухнята, да се обхванат ъглите и да се монтират електрическите съоръжения върху стените. Макар че върху мозайката преобладава сивото, в нея има още разцветки, които се комбинират в цялостна феерия.


Бляскава мозайка

6 стъклени облицовки за кухнята

Кухнята е обзаведена в неутрални краски, които се комбинират добре, без да са твърде натрапчиви. За да се оформи фокусна точка в стаята, върху стената зад мивката е сложена стъклена облицовка в бяло, която обаче привлича погледа с перлената си бляскавост. Бялото подчертава меките разцветки на зелено и бежово в кухненското обзавеждане.


Унифицирана визия

6 стъклени облицовки за кухнята

Същата стъклена облицовка в бежово, която е ползвана върху стената зад мивката, е използвана за страничните части на кухненския остров. Тази техника не само унифицира цветовата визия на кухнята, но прави повърхностите по-лесни за почистване и по-трудни за изхабяване. Мозайката от малки квадратчета в няколко разцветки на бежово се комбинира много добре с дървената настилка, с бялото и синьото върху стените.


Водно очарование

6 стъклени облицовки за кухнята

Еднородните стъклени плочки, които наподобяват тези в метрото, са не само лесни за почистване, но много интересни като цялостно присъствие в кухнята. Те са в много светло синя краска, която наподобява багрите на водата и която се комбинира с цветовете в стаята.


Горещи разцветки

6 стъклени облицовки за кухнята

Разнородните части на мозайката оформят интересна, но не неприятно натрапчива визия на стената. Тъй като багрите са неутрални, макар да са в наситени краски, те се комбинират добре и оформят смес от преливащи се разцветки. Стоманените повърхности по мивката подчертават стилната кухня.


Ярки краски

6 стъклени облицовки за кухнята

Ако смятате облицовката от стъкло за скучна и еднообразна, помислете отново. Плочките с продълговата форма в няколко разцветки на червено, преобразяват кухнята в модерно помещение със собствени характерни черти. Червеното върху стената, тъй като не е твърде ярко и наситено, подчертава неутралните краски на кухненските шкафове. Неутралната визия на останалата част от кухнята спомага за фокусиране върху стената.


Източник: bhg.com







11 април 2013 18:15 | Възможност за закупуване в България
От: ивелина
тези стъклени плочи ги има във всеки магазин,където се продават фаянсови и теракотни плочки.
10 април 2013 23:08 | Възможност за закупуване в България
От: Антоанета
Добре е не само да превеждате статии, добре е да има и информация дали описаното с статията маже да се закупи в България и от кого. Може би е и реклама, но поне да има информация дали се предлага тук. Поздрави, Антоанета
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
стъклени облицовки, облицовки, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg