фирми продукти
представяме
работа
 
8 характеристики на отворения интериор

Повечето съвременни жилища се характеризират с отворени всекидневни пространства, в които дневната, кухнята и трапезарията са разположени в едно общо помещение. Отвореният интериор си има както своите преимущества, така и своите недостатъци. Нека да разгледаме някои от основните плюсове и минуси на отворените интериорни пространства.


Много пространство

8 характеристики на отворения интериор

Едно от основните предимства на жилищата с отворен интериор е, че можете да се насладите на широките открити пространства. Един дом изглежда много по-гостоприемен, когато всекидневните зони – кухня, трапезария и дневна, са слети в едно общо пространство.


Повече светлина

8 характеристики на отворения интериор

С премахването на стените падат и преградите за естествената слънчева светлина и тя свободно преминава, достигайки и до най-тъмните кътчета и осветявайки цялото пространство. Ето защо отвореният интериор е подходящ за жилища с малко прозорци и тъмен декор.


Свобода на движението

8 характеристики на отворения интериор

При отворения интериор липсата на стени и врати създава усещане за свобода на движението. Също така е много по-лесно да премествате и пренареждате мебелировката, защото не сте ограничени от прегради и тесни пространства.


Интериор за партита

8 характеристики на отворения интериор

Отвореният интериор е много подходящ за събирания и срещи с приятели. Много е удобен за ситуации, в които имате гости и приготвяте вечеря за тях – ще можете едновременно да готвите и да участвате в разговорите. Когато кухнята, трапезарията и дневната са свързани, всичко е много по-лесно и приятно.


По-малко място за произведения на изкуството

8 характеристики на отворения интериор

Тъй като отворен интериор означава по-малко стени, автоматично ще имате и по-малко място за окачване на картини. Налага се да обмислите внимателно кои произведения да изложите и къде точно да ги поставите. От друга страна, при по-големите пространства може да си позволите да изложите и по-големи произведения на изкуството.


Сигурност за децата

8 характеристики на отворения интериор

Вземайки под внимание факта, че кухнята е отворена към дневната и трапезарията, за една майка ще е много по-лесно да наглежда децата, докато готви. Това ще й спести много време и излишни тревоги.


Проблемът с чистотата

8 характеристики на отворения интериор

Проблемът с отворените пространства е, че не може да си позволите да оставите една от зоните разхвърляна, тъй като това ще се отрази на цялото помещение. Ако сте много натоварени и нямате време да чистите всеки ден, помислете добре преди да изберете отворените интериорни пространства.


Липса на спокойствие

8 характеристики на отворения интериор

При отворените пространства, освен че всичко се вижда, всичко се и чува. Това означава, че ако искате да се усамотите и да изгледате един филм, например, ще трябва да се преместите в друга стая, защото в тази определено няма да намерите нужното спокойствие, освен ако не живеете сам.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
отворен интериор, модерен интериор, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg