фирми продукти
представяме
работа
 
5 трансформации на старата мебелировка

Старите вещи могат да се трансформират в нещо ново, ако знаете как да ги превърнете във функционална част от обзавеждането на стаята. Вижте няколко трансформации, които да Ви дадат идея как да ползвате старите вещи.


От масичка в тепсия за вкусотии

5 трансформации на старата мебелировка

Старата масичка на етажи е повредена и вече не се ползва, затова може да се изреже така, че да се използват само някои части. За трансформация могат да влязат в употреба трион, шкурка и малко боя в ярка разцветка.

5 трансформации на старата мебелировка

Изрязана е само най-горната част на масичката, за да се трансформира в тепсия за празнична торта. В зависимост от състоянието на частите на масата, могат да се отрежат различни области, които са най-увредени. Тепсията е сложена върху нова основа, захваната е с лепило и е боядисана в ярка краска, която създава празнично настроение в стаята.


От стара табуретка в нова тапицирана мебел

5 трансформации на старата мебелировка

Старата табуретка от дървесина е повредена и олющена, но конструкцията й е здрава, затова лесно може да се преобрази с малко боя и нова тапицерия. Неудобната седалка може да се превърне в меко пространство за сядане.

5 трансформации на старата мебелировка

Основата на табуретката е покрита с тъмносиня боя, която моментално променя изхабената мебел в шикозна фокусна точка на стаята. Седалката е покрита с дунапренова възглавничка, която е тапицирана с тъкан в бяло, синьо и светлосиво. За още повече шик по периферията е оформена кантовка от тапицерски кабърчета. Тапицерията може да се захване за повече стабилност с лепило.


Нова облегалка за стола

5 трансформации на старата мебелировка

Старата мебел е в нелошо състояние, но визията й е захабена и безинтересна. С малко боя, тъкан и кълбо връв конструкцията е трансформирана в интересна мебел за трапезарията или за всекидневната стая.

5 трансформации на старата мебелировка

Трансформацията започва с пребоядисване на конструкцията на стола в бежова разцветка. Тапицерията е сменена с нова, която е в мека краска мляко с какао, с ненатрапчива щампа върху тъканта. Седалката е трансформирана с въже от юта, което е увито около трите части на конструкцията, за да оформи интересна шарка със стилна текстура.


Нова седалка

5 трансформации на старата мебелировка

Столът е с класически извивки, но е изхабен и скучен. Тъй като има добър потенциал, малко боя и нова седалка могат да го трансформират така, че да се ползва още години в трапезарията или във всекидневната стая.

5 трансформации на старата мебелировка

Седалката на стола е демонтирана, за да се преобрази. Върху нея е сложена нова тапицерия от плетена шарка, която е не само интересна, но много мека за сядане. Конструкцията на мебела е боядисана с жълта боя, която подчертава интересната нова седалка.


От старо бюро в саксия

5 трансформации на старата мебелировка

Старата непотребна мебел е трансформирана в нещо съвсем ново, тъй като старата й функция не е необходима. Бюрото е захабено и нефункционално, но с няколко нови части няма да познаете старата мебел.

5 трансформации на старата мебелировка

Конструкцията е обърната така, че горната й част да образува основата на саксия. Върху нея не е правено нищо, но е оформена дървена кутия, която пасва между крачетата на старото бюро. В долната част е вместено дървено чекмедже, в което могат да се съхраняват градинарски приспособления.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
стари мебели, реставриране, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg