фирми продукти
представяме
работа
 
Система за стаите с плъзгаща врата

В съвременния дом едно от най-дефицитните неща е пространството за движение и за съхранение на вещите. Обикновено пълним стаите с всякаква мебелировка, за да има къде да слагаме вещите си, но всъщност превръщаме стаята в ограничено пространство, в което едва можем да се движим, без да се ударим в нещо. Немалка част от пространството се заема от вратите, макар че те обикновено стоят затворени. За да могат да се отварят, най-често се налага да се разчисти немалка част от зоната покрай тях, в посоката, в която се отваря и затваря вратата. За да поправите това можете да премахнете вратата, да монтирате сгъваема врата "хармоника" или да монтирате плъзгаща се врата, която изчезва в стената, когато се отваря. Ако премахнете вратата можете да я заместите със завеси, но това решение не е по вкуса на много хора. Плъзгащите се врати от своя страна изискват определена конструкция на стената и доста трансформации в нея. Има друга разновидност на плъзгащи се врати, които се монтират лесно и не заемат пространство.

Система за стаите с плъзгаща врата

Как действа механизираната система
За да се монтират плъзгащите се врати, които се движат от външната страна на стената, не е нужно да се пробива вътрешността на конструкцията. Това е особено полезно за стени от тухла и панел, за стени с ламперия или за такива, през които преминават тръби и окабеляване. Разликата между двете разновидности е много малка, тъй като вратата не изчезва в конструкцията, когато се отвори напълно, а се плъзва покрай стената, но тя не заема много пространство. С тази техника не се налага да разчиствате пространството настрани, за да може вратата да се движи, когато я отваряте и затваряте. Можете да позиционирате мебелировка съвсем близо до вратата и тя няма да пречи да движението й.

Система за стаите с плъзгаща врата

Сглобяване на вратите
Макар да са значително по-лесни за монтиране от вградените врати, тези с плъзгане покрай стената изискват някакви техники или услугата на майстор. Вратата се монтира само в горната част на касата, макар че може да се сложи върху релси. Ако искате двойна врата, монтирайте две врати, от всяка страна. Релсите за движение на вратата се слагат върху стената над касата, а окачената върху нея с подвижно топче врата се мести по дължината на релсата. В долната част на вратата може да се монтира колелце за мебелировка, за да улесните придвижването на конструкцията. Вратата може да се заключва с въртяща се метална система и вградена в рамката част, в която да влиза системата.

Система за стаите с плъзгаща врата

Подвижната врата е много подходяща идея за малката стая, в която пространството е ограничено. Вратата е по-стабилна от завесата, която може да се измести от вятъра и не осигурява уединение в стаята. Освен това може да се заключва и може да стои отворена дълго време, без да се налага да я заобикаляте отдалеч, както обикновена отворена врата. Плъзгащата се врата е много прибрана като визуално присъствие, което е много важно за стаите с много скупчени вещи.

Система за стаите с плъзгаща врата

Източник: freshome.com







11 април 2013 09:15 | плъзгащи врати
От: Lidia
Прекрасни са но някаква онформация относно цени!
10 април 2013 09:21 | плъзгащи врати в България
От: comfort.bg
Здравейте, плъзгащи интериорни врати у нас предлага например фирма Согал. Можете да ги разгледате на тази страница: https://www.comfort.bg/bg/представяме/view/97.html
9 април 2013 21:38 | Плъзгащи врати
От: Биляна Иванова
Предложените врати са чудесни, но ще се радваме да побликувате информация кой предлага такива в България.
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
плъзгаща врата, идеи за дома, врати

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg