фирми продукти
представяме
работа
 
11 нови идеи за старите вещи

Старите вещи можете да употребявате по-дълго време, вместо да ги изхвърлите на сметта, като ги трансформирате в нещо друго. Част от тези предмети могат да са функционални и практични акценти за Вашия дом.

Вижте още идеи за старите вещи и рециклирането.


1. Пластмасови бутилки като фитнес тежести

11 нови идеи за старите вещи

Използвайте празните пластмасови бутилки от мляко или препарат за домакинска употреба, като ги трансформирате в практични фитнес тежести. Измийте вътрешността на бутилките и ги напълнете с пясък. В зависимост от вместимостта им и това каква част от нея запълвате, можете да си направите разнообразни тежести. За по-добър захват е добре бутилките да са с дръжки.


2. Капачка за канап

11 нови идеи за старите вещи

Старите капачки от опаковка за кафе или храни можете да трансформирате в практична джаджа за канап. Пробийте капачката в центъра, промушете единия край на канапа и дръпнете. Можете да съхранявате в кутия, а капачката няма да позволява на канапа да се заплита, така че можете да ползвате толкова голяма част от него, колкото е необходимо.


3. Самозалепващи се листчета за почистване на компютърната клавиатура

11 нови идеи за старите вещи

За да почиствате тесните пространства между бутоните на клавиатурата, ползвайте обикновени самозалепващи се листчета, които могат да се открият във всеки магазин за офис принадлежности. Проврете лепкавата част на листче между бутоните, натиснете леко и приплъзнете, за да почистите мръсотията.


4. Вестник срещу миризливи обувки

11 нови идеи за старите вещи

Не оставяйте миризливите обувки, особено ако са влажни във вътрешната си част, тъй като миризмата вероятно няма да изчезне. За да я премахнете и да подсушите вътрешността на обувките, уплътнете я с намачкани вестници, без да ги натъпквате, за да може хартията да поеме влагата.


5. Картонени чинии за защита на порцелана

11 нови идеи за старите вещи

Съхранявайте безопасно порцелановите си чинии в шкафа, като ги сложите една върху друга, а между тях сложите по една или по повече картонени чинии с размери, които са малко по-големи от тези на порцелана.


6. Бутилка за пестене на вода

11 нови идеи за старите вещи

Спестете от водата, която хвърляте всеки път, когато пускате казанчето в тоалетната. Напълнете с вода пластмасова бутилка от бира или безалкохолна напитка и я сложете вътре в тоалетното казанче. Така то ще се пълни с по-малко вода всеки път, когато пускате водата.


7. Картонена кутия за пренасяне на кексчета

11 нови идеи за старите вещи

Ако искате да почерпите за някакъв празник или приятен повод, можете да пренесете кексчетата в кутия за опаковане на вещи. Добре е кутията да е плитка, за да стоят кексчетата стабилно. Срежете няколко жлеба с формата на Х на разстояние, за да не се размазва глазурата и проврете вкусотиите в отворите, така че да не се разместват.


8. Бутилка от сода за високите обувки

11 нови идеи за старите вещи

Няколко празни или пълни с вода бутилки от безалкохолни напитки могат да се трансформират в подложки за високи обувки, за да не губят те формата си, когато ги съхранявате. Можете да ползвате различни по вместимост бутилки, в зависимост от височината на обувките. Освен доброто им състояние, ще можете да съхранявате повече вещи в гардероба, тъй като изправените обувки заемат по-малко пространство в него.


9. Аксесоар за вино за списания

11 нови идеи за старите вещи

Сложете аксесоара за бутилки вино във всекидневната стая и съхранявайте в отворите навити на руло списания, за да виждате добре кое къде е.


10. Картонена ролка от хартия за шалове

11 нови идеи за старите вещи

Съхранявайте шаловете си така, че да не се образуват гънки, които трябва да гладите. Увийте всеки шал около дълга картонена ролка от кухненска хартия, без да го сгъвате, а в двата края захванете с ластик, за да не се мачка тъканта.


11. Бутилка от кетчуп за празнични сладкиши

11 нови идеи за старите вещи

По всякакви празнични поводи можете да подчертаете веселата атмосфера със сладкиши в чинии, върху които сте оформили шарки с шоколад или сладко. Измийте ползвана бутилка от кетчуп и я напълнете с шоколад, така че да можете да изстисквате през тънката фуния толкова от него, колкото желаете. Ако искате да изстисквате повече, срежете фунията по-нагоре.


Източник: realsimple.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, полезни съвети, рециклиране

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg