фирми продукти
представяме
работа
 
Екзотична резиденция в тропическата гора

В гъстите гори на остров от архипелага Базаруто е изградена резиденция, която предлага екзотично бягство от цивилизацията недалеч от Източна Африка. Шестте острова са част от Мозамбик и са с невероятни пясъчни плажове, уникална природа и кристално чиста вода. Някога оттам са минавали търговски маршрути между Африка и Арабия. Резиденцията е изградена с инициатива на няколко човека, които решават да избягат от гражданската война в Мозамбик, която разкъсва държавата. По-късно войната утихва, а резиденцията се разраства, тъй като туристите търсят релаксиращата чистота на тази част от света.


Екзотична резиденция в тропическата гора


Да се обуздае дивата африканска природа не е нещо, което всеки прави с лекота. А да се изгради резиденция с модерни удобства сред гората е истинско предизвикателство. Първоначално е изградена основна постройка, а обзавеждането е изпипано по-късно. Изграждането започва през 1990 г. и е постепенно. Сградата се състои от 9 стаи, а извън нея е построена вила на брега.

* Барът в резиденцията е просторен и цветен. Обзавеждането на стаята е комбинация от арабски и африкански елементи. Меките разцветки на охра и коралово обгръщат пространството, а полуоткритите арки осигуряват хладен бриз в горещите африкански дни. Основен градивен елемент е дървото, а тъканите са подбрани в ярки багри, които отразяват тропическата растителност.

Екзотична резиденция в тропическата гора


* Повечето стаи в резиденцията разполагат с гледка в посока на заливчето Benguerra, което е почти недокоснато от цивилизацията. Туристите могат да релаксират на малкия уединен плаж с чаша тропически коктейл в ръка, под сянката на палмите, върху тапицираните шезлонги, между които е сложена малка мароканска масичка.

Екзотична резиденция в тропическата гора


* Просторната трапезария разполага с обширно пространство, така че масите са на разстояние една от друга. Високият таван с уплътнение от слама, източноафриканските тъкани и дървените греди изграждат екзотична визия, която сякаш излиза от книга с приказки, които са смес от арабска и африканска култура. Столовете са оформени от мангова дървесина и са комбинирани с дървени маси, които са произведени ръчно, над които са сложени вещи в мозамбикски стил.

Екзотична резиденция в тропическата гора


* Недалеч от водата е изграден басейн, в който туристите могат да се разхлаждат в горещините. До басейна е оформен бар кът в африканска лодка, която е застопорена, но с която в началото са пренасяни стоки от континенталната част на Мозамбик до островната част.

Екзотична резиденция в тропическата гора


* Спалня във вилата, която е обзаведена в северноафрикански стил, характерен за бедуинските племена. Леглото е от желязно дърво и е оформено с балдахин, а стаята разполага със собствен басейн и градина, от която се стига до плажа.

Екзотична резиденция в тропическата гора


Източник: architecturaldigest.com







Няма коментари


ключови думи
екзотична резиденция, архитектура, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg