фирми продукти
представяме
работа
 
Техника с боя с "ейджинг" ефект

За да изработвате интересни аксесоари за стаята с рустикална атмосфера, тази техника за нанасяне на бои вероятно ще Ви е от полза. Старите или нови вещи, които са обработени с техниката, се комбинират страхотно с обзавеждане в рустикален стил и изглеждат като находки в антикварния магазин. "Ейджинг" ефект на вещите можете да оформите с няколко разцветки боя, която се "излющва" в някои зони.

Техника с боя с "ейджинг" ефект


Необходими материали:

- вещ от дървесина, която искате да оформите
- боя в няколко разцветки
- четка
- шкурка
- кухненско телче
- сапун


Инструкции:

Сапунът спомага за оформяне на "лющещи се" зони върху дървесината. Той оформя хлъзгав слой, заради който боята се премахва по-лесно с шкурка или кухненско телче. Тази техника може да се комбинира със стандартната обработка на вещи от дървесина, с която ръбовете се изшкурват, за да се придаде ейджинг визия на боядисаната вещ.

1. Определете колко слоя боя искате да оформите и в какви разцветки искате да са те. Определете в кои зони на повърхността искате да се оформят "излющените" петна от боя. В показаната идея са ползвани 3 разцветки, като за основа е използвано кафяво, върху него – ярка охра и като повърхностна краска – синьо.

2. Нанесете боята, която сте избрали за базисна краска, върху цялата повърхност на избраната вещ. Изчакайте да изсъхне добре. Нанесете втората разцветка върху всички части, изчакайте боята да позасъхне и обработете избраните зони с шкурка или с кухненско телче, за да "излющите" боята, така че да се види част от базисната разцветка, която в случая е в кафяво.

Техника с боя с "ейджинг" ефект

3. Преди на нанесете третата боя, която в случая е в синьо, нанесете сапун върху зоните, които искате да обработите така, че да се вижда жълтата боя отдолу. Можете да изберете да оформите ейджинг техниката върху части, които вече сте обработили с шкурка, така че да се виждат двете по-долни разцветки боя. Стремете се да оформяте неравномерни петна, за да не се получи неубедителна визия.

Техника с боя с "ейджинг" ефект


Техника с боя с "ейджинг" ефект

4. Нанесете третата разцветка боя върху всички части, освен върху онези, които сте обработили с шкурка между първите две разцветки.

Техника с боя с "ейджинг" ефект

Изчакайте да изсъхне добре боята и обработете зоните, които преди това намазахте със сапун, с шкурка или кухненско телче. Вие решавате колко са премахнете от боята и върху каква площ, за да постигнете рустикална визия. След като обработите повърхностите избършете добре с чиста кърпа, за да премахнете остатъци от боя.

Техника с боя с "ейджинг" ефект



5. Още по-добър ефект може да се постигне, ако нанесете много тънък пласт кафява боя с парцал, като го втриете върху най-горния слой боя. Втриването на боята в зоните на износване, които са оформени с шкурка, трансформира повърхностите на избраната вещ така, че да се оформи ейджинг ефект за минутки.

Техника с боя с "ейджинг" ефект

Можете да ползвате всякакви разцветки, поне две, вместо тези, които са показани в тази техника. Изчакайте боите да изсъхнат напълно, избършете добре всички части и сложете така оформената рустикална вещ в стаята, като я окачите върху стената или я облегнете върху маса до някоя от стените. С техниката за ейджинг обработка можете да оформяте всякакви вещи, мебелировка или части от нея.

Техника с боя с "ейджинг" ефект

Източник: brassyapple.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, декорация с боя, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg