фирми продукти
представяме
работа
 
8 страхотни дизайна от картон

Картонът е изключително екологичен материал, който освен за опаковане може да се използва за много други цели. Дизайнерите започнаха да използват картон не само за направата на дребни предмети като купи и часовници, но и за изграждане на мебели и цели интериори за офиси и заведения. Вижте колко разнообразно приложение може да намери картона в интериорния дизайн.

Колони от картон

8 страхотни дизайна от картон
Колоните на Michael Hansmeyer са толкова сложни, че дори 3D принтер не може да ги създаде. Съставени от 8 до 16 милиона многоъгълника, тези сложни колони впечатляват не само с визията си, но и с товароносимостта си.

Рафтове за съхранение на вещи от картон

8 страхотни дизайна от картон
Дизайнерите от Karton Group проектират тази система от рафтове с формата на овца. Системата е мултифункционална и има отделения за съхранение на дискове, книги и други малки предмети.

Лампа от картон

8 страхотни дизайна от картон
Направена от картонени профили, тази лампа е както компактна, така и мобилна. Проектирана от Fábio Afonso тя има форма на традиционна лампа, с електрическа крушка, поставена в центъра на абажура.

Кресло от картон Chick ‘n’ Egg

8 страхотни дизайна от картон
Responsive Design са авторите на това страхотно кресло, с повърхност, наподобяваща вафла. Освен че е функционално, креслото е и наистина впечатляващо.

Абажури от картон

8 страхотни дизайна от картон
Серия от абажури, изработени от парчета рециклиран картон, изрязани във формата на кръг и залепени едно за друго. Тези абажури се изработват в най-различни форми и създават изключително красива шарка от излъчената светлина.

Купа за плодове от картон

8 страхотни дизайна от картон
Fruit Bowl ’128′ Cardboard е името на тази купа, проектирана от SEMdesign. Купата е изработена от непромокаем картон, а дъното й е оформено по специфичен начин, за да паснат в него определен вид плодове.

Офис Nothing

8 страхотни дизайна от картон
Nothing е креативна компания в Амстердам, която произвежда почти всичко от картон. Удивително, нали? На показаните снимки може да видите един цял офис, изграден от картон, както и интериор, и обзавеждане на заведение, частично изработени от картон.

Eyktir – часовник от картон

8 страхотни дизайна от картон
Eyktir е уред за измерване на времето, използван в Исландия в миналото. Осемте измервателни единици в този часовник са еквивалентни на 24 часа, като една от тях е равна  на 3 часа. Целта на часовника е да намали стреса и напрежението в съвременното забързано ежедневие като намали ограниченията, създадени от 24-часовата система. 

Ако тези креативни идеи ви допадат, вижте още няколко интересни дизайна на мебели от картон, за да се убедите, че тези мебели са не само функционални и евтини, но и доста стилни.

Източник: interiorholic.com







Няма коментари


ключови думи
картон, мебели от картон, интересни мебели

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg