фирми продукти
представяме
работа
 
Рошав килим от цветна прежда

Лесна и занимателна идея за хора, които обичат да творят интересни вещи за стаите. Техниката не е никак трудна, а резултатът е мека постелка за всекидневната стая, за детската стая или за спалнята.

Рошав килим от цветна прежда

Техниката се нарича "фъкане" и представлява захващане на парчета прежда в различни разцветки върху мрежа, така че се образува гъста мека плетка. Върху мрежата могат да се оформят шарки, за да знаете какви разцветки да ползвате в конкретната част и да изработите различни форми от прежда. Дължината на преждата може да варира, а техниката не е трудна, но изисква повече време, тъй като е сравнително пипкава. Вижте повече подробности за нея.


Необходими материали:

- мрежа за фъкане, бяла или с цветна шарка
- цветна прежда в няколко разцветки
- кука за фъкане

Рошав килим от цветна прежда


Основна техника на вплитане на преждата

Рошав килим от цветна прежда


Инструкции:

1. Нарежете цветната прежда на парчета с желаната дължина. Тя трябва да е два пъти повече от желаната дължина на плетката на постелката, плюс 6 милиметра за вплитане на преждата в мрежата.

2. Прегънете по ръбовете мрежата за фъкане и минете с нишка от прежда по периферията, за да я застопорите. Преждата няма да се вижда, така че няма значение в каква разцветка е тя.

Рошав килим от цветна прежда


3. Проврете куката в мрежата и я прокарайте отдолу и отгоре. Можете да оформите първите нишки в центъра на мрежата за фъкане и да се придвижвате в посока на периферията й.

4. Увийте парчето прежда в основата на куката и захванете двата края с ръка. Издърпайте я през горната част на куката, така че да мине под нея.

Рошав килим от цветна прежда


5. Издърпайте надолу куката като придържате двата края на преждата. В долната част се образува възелче, което се оформя с издърпване на куката.

6. Продължете да оформяте възелчета във всички части на мрежата. За да оформите изцяло повърхността на постелката може би ще са Ви необходими няколко дена, но не е нужно да превръщате това хоби в задължение, работете по нея, когато имате желание. Ако сте решили да работите върху мрежа с шарки, координирайте разцветките на парчетата прежда с указаните багри, за да оформите шарки. Колкото повече запълвате мрежата, толкова по-трудоемко е провирането на куката за фъкане и захващането на преждата през отворите. Ако пропуснете няколко части, особено ако преждата е дълга, вероятно празните области няма да се виждат.

Рошав килим от цветна прежда

Рошав килим от цветна прежда

Сложете цветната постелка до леглото в спалнята, в банята или в детската стая.

Рошав килим от цветна прежда


Източник: abeautifulmess.com







2 април 2013 19:36 | мрежа
От: Силва
Тази точно нямам идея,но става перфектно и с мрежа закупена от градинските центрове.Евтиниика е,а и има различни размери на квадратите!
28 февруари 2013 18:17 | Супер
От: Галя
Откъде може да се намери тази мрежа?
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, килими, постелки

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg