фирми продукти
представяме
работа
 
3 интересни проекта за стаите - част 2

Превърнете обикновените вещи, които искате да изхвърлите, в нещо функционално. Старите вещи могат да се трансформират лесно, за да ги ползвате, вместо да ги изхвърлите на сметта. Вижте още няколко идеи, които могат да превърнат най-скучните стаи в интересно кътче.


Велкро дъска за ключове

3 интересни проекта за стаите - част 2

За да са ключовете Ви винаги подредени, можете да ги съхранявате върху дъска с велкро, така че да можете да ги взимате и оставяте по всяко време. Монтирайте я върху стената на антрето, за да Ви е тя винаги близо, когато се прибирате или излизате. Оформете няколко зони по разцветки, за да знаете къде да съхранявате всяка връзка, а захванете за ключовете координираща ивица велкро.

Необходими материали:

- рамка за картина
- шперплат или МДФ
- молив
- лепило
- макетен нож
- велкро
- D-образни метални халки, например от стара чанта

Инструкции:

1. Измерете вътрешността на рамката и изрежете от шперплат или МДФ плоскост с размери спрямо тези на използваната рамка. Нанесете боя върху всички части и изчакайте да изсъхне.

2. Върху шперплатовата плоскост очертайте няколко правоъгълни области. От велкро изрежете парчета с размерите на областите, най-добре в няколко разцветки. Захванете с лепило велкро ивиците.

3. Монтирайте върху стената дъската. За да можете да съхранявате ключовете без усилие, захванете с D-образна халка кореспондиращата самозалепваща ивица на клуп в различна разцветка.


Кухненска закачалка

3 интересни проекта за стаите - част 2

Изработете кухненска закачалка, която да кореспондира с обзавеждането на кухнята и която може да внесе ярки краски в стаята. Вместо обикновени кукички ползвайте метални лъжички, които сте огънали.

Необходими материали:

- дъска или парче ламперия
- такер
- четка и боя
- метална система за окачване
- няколко лъжички, може да са стари
- молив
- силно лепило

Инструкции:

1. Изрежете дъската с желаните размери и нанесете желаната разцветка. Изчакайте боята да изсъхне. С такер захванете метална окачалка върху задната й част, за да я монтирате върху стената.

2. В съд с вряща вода сложете металните лъжички, които искате да ползвате и ги оставете да омекнат малко. Хванете ги с нещо, за да не се опарите и ги извийте в дръжката, за да оформите кукички.

3. Захванете с лепило лъжичките върху дъската и изчакайте да изсъхне преди да монтирате закачалката върху стената.


Закачалка за дрехи


3 интересни проекта за стаите - част 2

Трансформирайте няколко тръбни части от стомана в практична закачалка върху стената. Можете да я направите толкова дълга, колкото искате, за да можете да съхранявате част от дрехите си в антрето или в гардероба. Ако искате закачалката да отстои на повече разстояние от стената, монтирайте по-дълга част по широчина на П-образната извивка на сглобената тръба.

Необходими материали:


- дрелка
- тръбни части от галванизирана стомана
- анкери за монтиране на закачалката върху стената

Инструкции:

1. Необходими са Ви 1 брой тръба от галванизирана стомана, 25 мм х 91 см; 2 бройки тръбни колена, 25 мм; 2 бройки тръба, 25 мм х 16 см; 4 фланци, 25 мм. Сглобете колената и фланците, прикрепете ги с винтове за края на тръбата. В другия край на тръбата монтирайте другата стоманена сглобка.

2. Захванете стоманената закачалка върху стената. Дрехите си можете да окачвате върху закачалки или върху окачени метални кукички. Ако не Ви харесва как изглежда стоманата обработете закачалката със спрей-боя в различна краска.


Източник: ninemsn.com.au







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, закачалки за дрехи, кухненски закачалки

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg