фирми продукти
представяме
работа
 
3 интересни проекта за стаите

Превърнете обикновените вещи, които искате да изхвърлите, в нещо функционално. Старите вещи могат да се трансформират лесно, за да ги ползвате, вместо да ги изхвърлите на сметта. Вижте няколко идеи, които могат да превърнат най-скучните стаи в интересно кътче.


Масичка за кафе от основа на лампа

3 интересни проекта за стаите


Трансформирайте старата метална основа за абажур в малка масичка за кафе за всекидневната стая. Можете да я боядисате или да монтирате горна част с цветна хартия, за да я превърнете в практична мебел за стаята.

Необходими материали:

- стара лампа с метална конструкция
- макетен нож
- шкурка
- МДФ за горната част на масата
- трион за ажурна резба
- лепило
- спрей – боя

Инструкции:

1. Почистете старателно основата на масичката, а ако ползвате стара лампа, премахнете тъканта от нея. Можете да използвате цял абажур, без да махате тъканта, но основата ще е непрозрачна. Обработете с шкурка, за да премахнете ръжда и стара боя, избършете и по желание обработете със спрей-боя.

2. За да оформите горната част на масичката, обърнете основата върху МДФ и очертайте с няколко сантиметра по периферията. Изрежете с трион за ажурна резба и обработете с шкурка. По желание обработете с боя и изчакайте боята да изсъхне.

3. Монтирайте горната част на масичката върху металната конструкция с лепило. Изчакайте да изсъхне добре лепилото, преди да сложите масичката в стаята.


Бамбуков абажур

3 интересни проекта за стаите

Заменете старата лампа с такава, която е изработена от стара бамбукова щора. Структурата пропуска светлината на лампата и оформя интересни шарки. Можете да боядисате предварително щората или да оставите натурална разцветка.

Необходими материали:

- бамбукова щора, 120 х 180 см
- стара метална конструкция за абажур
- памучен канап

Инструкции:

1. Сложете щората върху равна повърхност, така че структурата да е вертикална. Сложете отгоре основата, с или без покритие от тъкан, като ръбовете на двете части трябва да съвпадат в по-широката окръжност. Трябва да позиционирате така щората, че връзките между частите й да могат да се захванат за конструкцията на основата. Ако се налага изрежете част от щората спрямо лампата.

2. Срежете щората така, че да обхване периферията на основата. Увийте бамбуковата щора около лампата и захванете по по-голямата окръжност с канап на разстояние 4- 6 сантиметра. Захванете щората по по-малката окръжност с канап на разстояние 2 сантиметра.

3. Окачете лампата и се уверете, че бамбуковата щора не е твърде близо до крушката, за да не се нагрява. Добре е да ползвате крушки, които не се нагряват.


Мобилна кутия за списания на колела

3 интересни проекта за стаите

Старата дървена щайга може да се трансформира в подвижна кутия за книги и списания. Можете да я боядисате, за да пасне на разцветките в стаята или да ползвате само защитно покритие. Ако щайгата няма дръжки, монтирайте встрани две, за да можете да я местите из всекидневната стая. Така можете да ползвате кутията до креслото или да я съхранявате встрани, за да не пречи.

Необходими материали:

- дървена щайга
- отвертка
- 4 бройки колелца за мебелировка
- винтове и шайби
- спрей-боя
- шкурка

Инструкции:

1. Почистете добре щайгата и я обработете с шкурка, по желание можете да я боядисате, като изчакате боята да изсъхне.

2. Монтирайте в долната част на щайгата 4 колела, като ползвате метални пластинки, винтове и шайби. Ако искате, захванете 2 дръжки отстрани.

3. Ако не искате да се вижда съдържанието на кутията на колелца, захванете с метална панта парче дървесина, за да я затваряте отгоре.

Източник: ninemsn.com.au







Няма коментари


ключови думи
интересни проекти, направи си сам, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg