фирми продукти
представяме
работа
 
Хитрини за съхранение на вещи в банята

Пространството в банята обикновено не достига за всички вещи, които искате да съхранявате в помещението. За да можете да оформите малката баня функционално и разумно, ползвайте някоя от хитрините, които Ви предлагаме.


Огледална аптека

Хитрини за съхранение на вещи в банята

Добре е мивката да се вгради в стената или да се монтира върху основа, така че да могат да се съхраняват част от вещите в банята. Встрани от нея можете да сложите две тесни шкафчета с или без врати. Скрийте аптеката в банята зад огледална вратичка и монтирайте светлина, която да се отразява в огледалната повърхност. Тази техника със светлина разширява визуално малката стая.


Закачалка за кърпи

Хитрини за съхранение на вещи в банята

За да ползвате ъгловата част на банята, която се намира между мивката и тоалетната чиния. Можете да монтирате върху стените рафтове, а ако не Ви е необходимо много пространство за вещите, сложете обикновена закачалка. Върху закачалката можете да съхранявате хавлиени кърпи, дрехи и торбички с козметика, така че да можете да ги достигнете бързо, когато искате да ползвате някоя вещ.


Двойна зона

Хитрини за съхранение на вещи в банята

За да оформите две зони, така че да монтирате две мивки, сложете между тях висок шкаф с рафтове или с вратички. Ако нямате такава мебел, можете да я оформите от два обикновени шкафа, като ги сложите един върху друг. Най-добре е горният да е малко по-тесен от долния, за да стои стабилно и да не се налага да употребявате лепило или метални скобки.


Закачалка върху стената

Хитрини за съхранение на вещи в банята

Върху обикновена двойна закачалка, която сте монтирали върху стената на банята, можете да захванете кутия с навити на руло кърпи и козметика. В двата края на кутията захванете не много широка ивица от изкуствена кожа или здрава тъкан. Окачете върху двете кукички ивицата, за да стои стабилно върху закачалката.


Идея назаем за банята

Хитрини за съхранение на вещи в банята

Освен обикновената закачалка за стената в банята с лост, върху която могат да се съхраняват кърпите за лице и ръце, можете да вмъкнете идейка от всекидневната стая. Монтирайте върху стената до мивката органайзер за списания и книги. Върху тази основа можете да слагате сгънатите кърпи, които не употребявате в момента, за да са Ви под ръка, когато Ви потрябват.


Чекмедже върху стената

Хитрини за съхранение на вещи в банята

Ако разполагате с пространство на стената в банята, но нямате медицинско шкафче за баня, монтирайте обикновено чекмедже. Във вътрешността му можете да сложите летва, която да оформи рафтчета за вещите. Боядисайте външните части на чекмеджето и захванете с декупаж цветна хартия, за да оформите визията на шкафчето за баня. Монтирайте основата вертикално и захванете върху страничната част две винтчета с куки, за да окачвате кърпи за лице и ръце.


За малката баня

Хитрини за съхранение на вещи в банята

В малката баня може да няма къде да сложите шкаф, но можете да вместите тясна дървена или метална странична масичка, върху която да съхранявате някакви вещи. Ако тя е на колела, можете да я местите из банята, когато Ви пречи.


Тясна система

Хитрини за съхранение на вещи в банята

Не хабете пространство в малката баня, а трансформирайте всяка малка ниша в чекмедже за вещите в стаята. Ако в помещението има частична стена, вградете в нея тясно вертикално чекмедже с рафтчета от едната или от двете страни. Монтирайте метални "решетки", за да не изпадат вещите, когато отваряте чекмеджето, особено ако широчината е много малка.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
баня, идеи за дома, малка баня

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg