фирми продукти
представяме
работа
 
Светла и уютна всекидневна стая

Преди да бъде трансформирана, тази стая е била непривлекателна и обикновена, с кафяви стени, кафява мебелировка и ограничено пространство за сядане. След като част от обзавеждането и разцветките са сменени, всекидневната стая грейва.


Отворено пространство

Светла и уютна всекидневна стая

Канапето е изместено от средата на стаята до стената с прозореца, като така се освобождава повече пространство и се разширява помещението оптически. По този начин в стаята могат да се вмъкнат други мебели, за да се оформят зони за сядане. Една от тях е оформена пред камината, а в центъра й е позиционирана семпла масичка за кафе. Тапицерията на фотьойлите е със сходни разцветки и шарки, но не е напълно еднаква, което създава интерес. Основните багри са бежово, синьо и зелено.


Багри и шарки

Светла и уютна всекидневна стая

Меките разцветки в бежово и сиво се съчетават хармонично с по-наситени краски като зелено и синьо, които контрастират, но без да са твърде агресивни. Багрите са подбрани така, че не оформят твърде ярки щрихи в стаята, а мебелировката привлича с обикновената си, функционална форма, без сложни извивки и шарки. Фокусна точка са завесите, които контрастират меко с огромните си шарки в зелено и бяло.


Нова употреба за старите вещи

Светла и уютна всекидневна стая

Бежовите разцветки обгръщат стаята и й придават мекота, която подчертава белотата на част от повърхностите във всекидневната стая. До стълбите в другия край на стаята е позиционирана семпла пейка с тапицирана седалка, която е заобиколена от зеленина. Тя е трансформирана от стара дървена мебел в стилно кътче за сядане. Жълтата декоративна възглавничка и картините над пейката придават завършеност на кътчето.


Оформени части

Светла и уютна всекидневна стая

За да се отделят двете съседни стаи, които са свързани с арка без врата, е използван параван, който оформя пространствата, но без да ги изолира. Така светлината не се блокира в посока на стълбите и пейката до стената в задната част на всекидневната стая, но е създадено усещане за уединеност. Стилните бежови фотьойли с еднакви декоративни възглавнички се вписват идеално в багрите на стаята, а сивкавият килим оформя зона, която е концентрирана около малката масичка за кафе.


Пестене на пространство

Светла и уютна всекидневна стая

Дългата стена не стои оголена, а е покрита с няколко малки картини в бели рамки. Под тях са разположени две тесни маси, върху които се съхраняват част от вещите в стаята. В долната им част са подредени плетени кутии с капак, а отгоре са разположени две стилни лампи и поднос за напитки. Двете маси се ползват като бюфетни, тъй като се намират между всекидневната стая и трапезарията.


Съседни стаи

Светла и уютна всекидневна стая

Огромна арка свързва двете стаи, като ги оформя на зони, които са частично отделени със стена. Завесите на трапезарията са сходни с тези във всекидневната стая, а настилката е същата. Зоната за хранене в средата не е оформена с килим, а над нея е монтиран интересен полилей. До стената има бюфетен шкаф, като горната му част е с остъклени вратички. Кръглата маса за хранене контрастира стилово на столовете, чиято визия наподобява рустикална мебелировка.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
всекидневна стая, всекидневна, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg