фирми продукти
представяме
работа
 
Дъска зад леглото с мрежа от цветен канап

С малко желание и подръчни материали можете да оформите за своето легло цветна горна дъска. Тя може да има декоративна и практична насоченост, така че не само да създаде дистанция между леглото и стената, но също да оформи ярка фокусна точка в спалнята. Мрежата от цветен канап може да е с различна гъстота, като я оформите по свое желание. Можете да комбинирате две или повече разцветки, а тях можете да координирате с разцветките в спалнята си.

Дъска зад леглото с мрежа от цветен канап


Необходими материали:

- дървени летви за рамката
- цветен канап
- трион
- рулетка
- дрелка
- лепило
- 4 винта
- молив


Инструкции:

1. Срежете дървените летви на еднаква дължина. От тях ще оформите рамката на дъската. Ако формата на леглото или желаната височина на дъската изискват друго, можете да оформите рамката от 2 х 2 летви с еднаква дължина, така че да изработите правоъгълна форма.

2. В долната част на двете вертикални части на рамката измерете 60 сантиметра и маркирайте с молив. Това са краката на дъската, с които тя се прикрепва за леглото. Ако височината на Вашето легло е по-голяма, можете да увеличите височината на краката на дъската, така че горната й част на е над леглото. Можете да захванете дъската за основата на мебелировката или само да я облегнете върху стената.

3. Изберете разцветките за мрежата, която ще оформите във вътрешната част на рамката. Добре е канапът да е достатъчно плътен, за да оформи мрежата така, че дори тя да е рехава, да е ефектна. Можете да изберете ярки разцветки, за да оформите фокусна точка в стаята или да комбинирате различни неутрални и ярки багри, които да са взети от съществуващото обзавеждане на спалнята.

Дъска зад леглото с мрежа от цветен канап

4. С бургия, която е с големина малко повече от тази на канапа, пробийте в дървесината отвори за мрежата с желана гъстота. В този проект разстоянието между частите на мрежата е 10 см. Вие можете да оформите Вашата мрежа с повече или с по-малко разстояние, в зависимост от желаната гъстота на плетката. Не пробивайте отвори в долната част на рамката.

5. Сглобете частите на рамката и ги захванете с винтове. Долната хоризонтална част захванете на 60 сантиметра от началото, за да оформите краката на рамката. Монтирайте рамката за основата на леглото в спалнята.

Дъска зад леглото с мрежа от цветен канап

6. Вмъкнете единия край на избраната разцветка канап от външната страна на някой от отворите върху рамката, прокарайте го до друга част, хоризонтално или по диагонал, срежете и завържете възел. Завържете възел в началото на дължината, от външната част на рамката. Ако искате можете да подсигурите с малко лепило, за да не се разнищва. Оформете остатъка от рамката в две разцветки, като разбъркате несиметрично мрежата.

Източник: ninemsn.com.au







Няма коментари


ключови думи
дъска зад леглото, направи си сам, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg