фирми продукти
представяме
работа
 
Цветни саксии с "потекла" боя

За да трансформирате скучните саксии по свой вкус и да оформите цветна домашна градина в ярки или не толкова ярки разцветки, пробвайте тази идея. Тя е толкова лесна за изработка, че можете да оформите саксиите за няколко часа, като в тях включите съхненето на боите.

Цветни саксии с "потекла" боя

За основа можете да ползвате всякакви размери и форми саксии, като те трябва да са без шарки и е добре да са в една разцветка. Можете да оформите с боя пластмасови или керамични саксии, дори такива, които сте изработили сами от суха смес, макар че те са малко по-трудоемки за повдигане. Не е необходимо да употребявате нова опаковка боя, достатъчно е да разполагате с остатъци от стари бои, които са в добра кондиция.

Цветни саксии с "потекла" боя


Необходими материали:

- пластмасови или керамични саксии с желаните размери и форми, по възможност да са в една разцветка, неутрална, без шарки по повърхността
- акрилни бои в няколко разцветки, неутрални или ярки, като можете да обработите саксиите само с една разцветка или да комбинирате няколко краски
- найлоново или алуминиево фолио за съхнене на саксиите


Инструкции:

1. Почистете добре саксиите, а ако са замърсени ги измийте и подсушете. Ако искате да трансформирате стари саксии с олющена боя, свалете я с шкурка, избършете остатъците от боя, нанесете грундираща смес и ползвайте неутрална боя, която да уеднакви разцветката. Най-добре е основата да е в мека разцветка, а боята да контрастира на нея като наситеност или яркост на багрите.

2. Хванете една от саксиите и я обърнете с дъното към Вас. Докато я държите с едната си ръка, с другата си ръка излейте част от съдържанието на боята върху дъното на саксията. Старайте се да не прекалявате, за да не оформите твърде дебел слой боя, която съхне бавно, а има опасност да се размаже върху саксията, вместо да оформи капки.

Цветни саксии с "потекла" боя     


3. Започнете да въртите основата, за да разлеете боята настрани. Старайте се да оформяте несиметрични форми, които да наподобяват стичаща се боя, като е добре капките да са с различна дължина и различна широчина в основата си.

4. Ако боята е твърде малко, излейте още малко върху дъното на основата, а ако е твърде много можете да я попиете преди да е попаднала отстрани.

Цветни саксии с "потекла" боя     

5. Оставете за няколко часа саксията, която сте обработили с боя, да съхне, но не я оставяйте върху хартия, тъй като боята може да залепне за хартията, а на фолио.

Цветни саксии с "потекла" боя

Можете да обработите основата на саксията с лак, за да защитите боята от олющване или за да направите повърхностите по-блестящи.

Източник: thelovelycupboard.com







Няма коментари


ключови думи
цветни саксии, направи си сам, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg