фирми продукти
представяме
работа
 
12 съвета за озеленяване – част втора

12 съвета за озеленяване – част първа

Вземете под внимание климата и количеството необходима влага

12 съвета за озеленяване – част втора
Трябва да вземете под внимание особеностите на климата във вашата зона. Това ще ви помогне да подберете правилните растения, които могат да оцелеят при съответните условия. Вашият проект няма да е успешен, ако не помислите за това. Освен това е добре да обърнете внимание на алкалността на почвата, както и силата и посоката на вятъра. Когато избирате растенията, помислете колко количество вода ще им е необходима. Можете да изберете такива, които издържат на суша или по-влаголюбиви.

Използвайте различни декорации и аксесоари

12 съвета за озеленяване – част втора
Отделно от растенията, вашата градина ще изглежда доста по-добре, ако използвате различни декоративни елементи като: буркани, урни, декоративни камъни и различни осветителни тела. Можете да поставите баня за птички, беседка, фонтанче и т.н. Има най-различни начини да направите двора си страхотен. Просто се уверете, че избирате правилните аксесоари и не прекалявайте.

Дизайнерски техники

12 съвета за озеленяване – част втора
За да постигнете връзка между отделните зони, може да използвате еднакви растения. Бихте могли да редувате употребата на някои храсти, за да подсилите усещането за единство в дизайна. Създайте баланс, като използвате близки растения и модели за засяване. Използвайте растения с различни листа, за по-голямо разнообразие. Включете торфен мъх – той ще помогне на растенията да оцелеят при неблагоприятни условия. Поставете мулч в леглата на цветята, за да запазят по-голямо количество влага. Използвайте наличните камъни.

Цветни дървета и храсти

12 съвета за озеленяване – част втора
За да добавите повече красота в градината, използвайте цъфтящи дървета. Те могат да се използват като гранични елементи. Ако пък искате, може да ги поставите в различни части на градината и да ги обградите с цъфтящи храсти. Това ще внесе цвят в градината. Внимавайте с големината на храстите, за да постигнете по-привлекателен дизайн.

Уникални растения

12 съвета за озеленяване – част втора
Изберете няколко растения с уникална текстура на листото. Това ще придаде специфично излъчване на вашата градина. Използвайте храсти с големи листа и ярки цветове. Разпръснете ги в дадена зона, за да я направите по-привлекателна.

Успокояващи водни съоръжения

12 съвета за озеленяване – част втора
Ще създадете страхотен акцент, ако поставите малко езерце или водопад някъде в градината. В близост до него може да поставите декоративни камъни и растения, които обаче не скриват водното съоръжение. На пазара се продават готови декоративни водопади за градина, но можете и сами да си го изработите, ако сте достатъчно сръчен. Така вашата градина ще заприлича на оазис на мира и спокойствието.

Уникални алеи

12 съвета за озеленяване – част втора
Вместо обикновен бетон, може да направите алеите в градината по-красиви, използвайки декоративни павета. Доверете се на вашата креативност и изберете павета с подходящ цвят и текстура, и ги разположете по интересен начин. Покрай алеите засадете цветя.

След като прочетохте тези простички съвети, може да започнете проектирането на вашата градина. Ще е по-добре да го направите самостоятелно, но ако все пак се затрудните, винаги може да наемете професионалист да ви помогне.

Източник: homedesignlover.com







Няма коментари


ключови думи
съвети за озеленяване, озеленяване, градини

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg