фирми продукти
представяме
работа
 
8 горещи палитри за спалнята

Забравете за скучните бели, сини и бежови багри за спалнята. Заменете ги с някоя от тези палитри, които са релаксиращи, но с щипка пикантност. Комбинирайте наситени разцветки, облейте стаята в светлина и се заредете с доза настроение от сутринта. Според експерти червено, оранжево и жълто, ако се подберат добре, могат да са енергизиращи, без да се натрапват.


1. Горещо и студено

8 горещи палитри за спалнята

Тъй като е топъл тон, червеното най-често се комбинира с други топли тонове. Ако искате да заредите стаята с доза настроение, комбинирайте червените разцветки с хладни неутрални багри. Комбинацията между червено и сиво енергизира пространството и придава модерна визия. Ако ползвате червените багри в малки дози, те няма да се натрапват и няма да са твърде агресивни.

8 горещи палитри за спалнята

Примерна палитра включва няколко щрихи в червено, комбинирани с щедро употребени светлосиво и сиво, а за настилката и мебелировката може да се ползва тъмна дървесина, която можете да обработите с оцветител.


2. Горещо розово

8 горещи палитри за спалнята

Розовото се смята за твърде бонбонено, затова много хора го избягват. Ако обаче то се комбинира със сиво и абаносово, може да придобие съвсем нова визия. Можете да включите няколко щрихи в жълто, пурпурно и лайм, за да подсилите характеристиките на розовото. Неутралните разцветки хармонизират наситеността на ярката багра, затова стаята изглежда стилна и модерна.

8 горещи палитри за спалнята

Примерна палитра включва розово, фуксия, светлосиво и абаносово, които се хармонизират взаимно, за да не натежат на стаята.


3. Цветна щриха

8 горещи палитри за спалнята

Тази изчистена като визия спалня изглежда модерна и функционална. Тя е обзаведена в неутрални разцветки, със съвсем малко щрихи в оранжево. Разцветките не са твърде натрапчиви, а са с приглушени цитрусови характеристики, които не създават контраст с неутралните багри, а допълват тяхната ненатрапчива визия.

8 горещи палитри за спалнята

Примерна палитра включва оранжево, две сиви разцветки с различна интензивност и настилка и мебелировка от тъмна дървесина. Една от сивите багри може да включва лека кафеникава краска.


4. Разцветки върху мебелировката

8 горещи палитри за спалнята


Не е необходимо да обзавеждате спалнята само с мебелировка от необработена дървесина в неутрални бежови багри. Можете да заложите на оранжевото, което се комбинира страхотно с бежово, бяло и абаносово. Употребявайте оранжевите краски пестеливо, за да не оформите твърде агресивна визия на спалнята, която може да попречи на съня Ви.

8 горещи палитри за спалнята

Примерна палитра включва бежово със сивкава краска, мека бананова разцветка, оранжево и синьо.


5. Правилното червено за спалнята

8 горещи палитри за спалнята

За да оформите спалня с визия на будоарна стая, комбинирайте наситени червени разцветки с приглушена светлина от няколко страни, които дърпат погледа в посока на цветните щрихи в червено. За да не изглежда стаята твърде агресивно, включете в комбинацията много бяло и бежово. Особено добре изглежда фокусна стена или стена на ниша, която е боядисана в наситено червено.

8 горещи палитри за спалнята

Примерна палитра включва червена разцветка с желаната от Вас наситеност, много светло пурпурно и приглушена разцветка на патладжан.


6. Почти неутрална палитра

8 горещи палитри за спалнята

Ако не си падате по ярките багри за спалнята, заменете ги с по-приглушени тонове на топли нюанси. Бежовите стени се комбинират чудесно с няколко щрихи в светло оранжево, прасковено и лайм, особено ако включите достатъчно бяло, което да хармонизира комбинацията. Можете да вмъкнете не много ярките багри с цветна тапицерия, кувертюра или декоративни възглавнички.

8 горещи палитри за спалнята

Примерна палитра включва настилка в карамелени тонове, светлобежово, приглушено розово и наситена праскова.


7. Боровинкови багри

8 горещи палитри за спалнята

За онези, които обичат наситените багри, пурпурните разцветки са особено добра комбинация. Включете в стаята повече бяло, за да хармонизирате багрите и комбинирайте с какаово върху настилката. Можете да оформите нестандартна спалня с пурпурен таван, с една акцентна стена в същата разцветка, а другите стени да са в бяло.

8 горещи палитри за спалнята

Примерна палитра включва много светло лилаво, почти бяло, настилка в какаово и две лилави разцветки с различна наситеност.


8. Рустикално червено

8 горещи палитри за спалнята

Рустикалното обзавеждане на спалнята е оформено така, че е едновременно винтидж и модерно. Фокусна точка в стаята е полилеят, който акцентира върху наситената червена разцветка на леглото. Всичко останало в стаята е в неутрални багри като бяло, какаово и абаносово. По този начин помещението е почти неутрално, но не скучно.

8 горещи палитри за спалнята

Примерна палитра включва бледо сиво, сиво, наситено червено и настилка от дървесина в кафяво с жълтеникава краска.

Източник: houzz.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, цветове в интериора, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg