фирми продукти
представяме
работа
 
Ъглови рафтове от... стара врата

Не изхвърляйте старата дървена врата, когато я смените, тъй като тя може да се трансформира в практична мебел за всекидневната стая. Можете да я боядисате в ярки багри или да я обработите с декупаж, за да я превърнете във фокусна точка на стаята. Броят на рафтовете зависи от Вашето желание. Можете да изрежете част от вратата по височина, за да изработите по-ниска основа за рафтчетата. Ъгловата врата е страхотно решение за употреба на ъгловата част на стаята.

Ъглови рафтове от... стара врата


В зависимост от това колко вещи искате да съхранявате върху рафтчетата на вратата, можете да я опрете до стената, без да я захващате, така че да стои изправена, а можете да я захванете върху стените, за да не мърда.


Необходими материали:

- стара дървена врата
- циркуляр
- отвертка
- шкурка
- винтове
- Г-образна метална скоба
- дръжка
- боя

Ъглови рафтове от... стара врата

Можете да превърнете дръжката на вратата в ефектна фокусна точка на основата, като оставите само декоративната част на бравата, без да монтирате патрон.

Ъглови рафтове от... стара врата


Инструкции:

1. Срежете вратата през средата с циркуляр. Уверете се, че режете вертикално, за да не оформите изкривен ръб. Можете да нанесете боя сега или да изчакате да изработите основата. Ако употребявате боя, изчакайте да изсъхне добре.

2. Можете да сглобите двете части на основата като опрете ръба на едната о повърхността на другата, но тогава широчината на едната част се скъсява. Можете да захванете двете половини с панти в задната част или с метална Г-образна скоба, която да ги държи неподвижно. Преди да захванете частите е добре да ошкурите повърхностите, които са рязани с циркуляр.

Ъглови рафтове от... стара врата


3. Изрежете от пдч повърхност или шперплат няколко рафта, които представляват четвъртинки от кръг. Рафтчетата могат да са на брой толкова, колкото желаете, а като размер могат да варират. Необходимо е обаче да пасват в ъгловата основа на вратата. Захванете рафтчетата върху основата с лепило за дървесина или с метални скоби под всяко от тях.

4. Ако желаете, нанесете боя в желаната разцветка върху всички части на основата и върху рафтчетата. Изчакайте да изсъхне.

5. Можете да опрете ъгловата мебел в ъгъла до стената, но така тя няма да е стабилна. Добре е да я захванете с метални скоби за стените, поне в горната й част или да монтирате окачваща система зад основата, която да наподобява резе за заключване на врата с верига.


Източник: craftaholicsanonymous.net







18 февруари 2013 14:02 | Богат-Беден
От: Позитивен
Няма как всички да бъдат богати. Добре е, че не всички богати или бедни са комплексирани.. Идеята е оригинална - много по-добре от обикновени плоскости, сглобени за същата функция...
13 февруари 2013 22:28 | кошмар
От: ъъъъъ
Ужас, кич! Безвкусица за бедни!
13 февруари 2013 14:22 | врати
От: bobara
интересно!
12 февруари 2013 20:15 | Ъглов рафт от стара врата
От: Тимнева
Страхотна идея...тъкмо подменихме вратите...Ще си направим! Непременно!!! Страхотни сте!! Не съжелявам, че се абонирах за бюлетиа ви! Очаквам с нетърпение следващия брой!
12 февруари 2013 20:05 | мебел?
От: bzz
трагедия ...
1 ]
5 резултата в 1 страница


ключови думи
ъглови рафтове, рафтове, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg