фирми продукти
представяме
работа
 
Ботанически шарки за стените на стаите

Можете да изработите цветни шарки за стената и да ги сложите в рамка, за да включите ярки разцветки в стаите, бе да се налага да сменяте мебелировката. Изберете желаните форми и ги комбинирайте по свое усмотрение, като най-добре е да употребявате рамки, които са боядисани в бяло, тъй като така ще оформите интересен контраст. Сложете ги над камината или бюрото за цветни щрихи.

Ботанически шарки за стените на стаите


Необходими материали:

- шперплат или картон
- четка за боя
- грунд за защита от вода
- спрей боя в желани разцветки
- изкуствени или натурални ботанически форми
- рамки


Инструкции:

1. Изберете с каква големина искате да са картините, според собственото си желание и според големината на рамките. Изрежете от шперплат или картон основа с желаната големина и обработете основата с грунд. Тя трябва да е с няколко сантиметра по-малка от рамката, в която искате да я сложите. По периферията на основата можете да захванете широко хартиено тиксо, за да оформите бяла рамка.

Ботанически шарки за стените на стаите


2. Сложете върху основата желаната форма, изкуствено или естествено листо, стрък, цветче, като те могат да са отделни шарки или да ги комбинирате върху правоъгълната основа. Формите трябва да стоят плътно върху шперплата или картона, за да не се изкриви шарката, затова можете да употребявате малко спрей лепило, за да ги захванете, като не е проблем част от шарките да са извън основата.

Ботанически шарки за стените на стаите


3. Напръскайте основата с плътен слой спрей боя в желана разцветка. Почти всяка боя може да се употребява за тази техника, като даже да не успеете да оформите равномерен слой, това ще подсили ефекта на шарките след като махнете формата. Добре е да тествате как ще се получи оформянето на ботаническите шарки върху парче хартия, за да изберете най-харесваната от Вас техника.

Ботанически шарки за стените на стаите


4. Изчакайте няколко секунди и махнете формата. Внимавайте да не изцапате основата с боя от повърхността й, особено ако сте оформили по-плътен слой с боята. Изчакайте да изсъхне добре според характеристиките на избраната боя, за да не я размажете.

Ботанически шарки за стените на стаите


5. Ако сте оформили с хартиено тиксо рамка, за да запазите разцветката по периферията на основата, внимателно я отстранете, когато боята изсъхне напълно.

Ботанически шарки за стените на стаите


6. Отстранете всички остатъчни части от тиксото, а ако използвате специална течност за художнически цели, фрискет, можете да я отстраните с гумичка.

Ботанически шарки за стените на стаите

Монтирайте цветната шарка в бяла рамка и окачете върху стената, самостоятелно или в комбинация с разноцветни форми. Можете да изработите всички шарки в една разцветка или да комбинирате ярки багри за разноцветни щрихи в стаята.

Ботанически шарки за стените на стаите


Няколко идейки

- За основа можете да употребявате пресована хартия, която е лека и лесна за обработка, но трябва да я защитите от влагата в боята.

- Ако искате можете да ползвате комбинация от ботанически форми, които смятате, че биха си подхождали, като форма и багри.

- Можете да употребявате формите, които не стоят плътно прилепнали върху основата, след като ги притиснете като хербарий между страниците на книга, за да ги сплескате, така че да прилепнат и оформят по-ясни шарки върху основата.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
декорация за стени, направи си сам, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg