фирми продукти
представяме
работа
 
Лесни ролетни щори с ботанически шарки

Върху купешки ролетни щори или върху тъкан, от която искате да оформите щорите, тези лесни ботанически шарки са в състояние да трансформират и най-скучната стая. Можете да подберете неутрални разцветки, а да наблегнете върху формата и големината на шарките. Ако щорите са повече, можете да оформите симетрични шарки с огледална позиция. Добре е да ползвате само една багра, но ако желаете можете да комбинирате повече.

Лесни ролетни щори с ботанически шарки

Интересните шарки можете да оформите с шаблон, който сте изработили от плътен картон. С него можете да употребявате боя в различни багри. Шарките можете да вземете от интернет или да копирате от книга, като ги оразмерите на копирна машина и ги прехвърлите на картон. Ако искате да оформите огледални шарки само трябва да обърнете картонената матрица. Ако употребявате повече от една разцветка трябва да изработите повече матрици и да нанасяте поотделно багрите.


Необходими материали:

- едноцветни вътрешни ролетни щори
- акрилни бои или бои за тъкани
- ножици
- принтер, копирна машина
- кръгла четка
- картон
- макетен нож
- тиксо

Лесни ролетни щори с ботанически шарки


Инструкции:

1. Свалете от мрежата или от книга желаната форма, оразмерете я и я пуснете на принтер или копирна машина. Ако искате шарката да е по-голяма, да речем ще я оформите само веднъж върху щорите, можете да я сглобите от няколко части, които да захванете с тиксо. Захванете върху основата за матрицата, например картонена повърхност, очертайте и изрежете, или директно изрежете по контурите.

Лесни ролетни щори с ботанически шарки

2. Захванете картонения шаблон върху тъканта на ролетната щора, за да не се размества. Шаблонът трябва да е прилепен плътно за щората, за да не минава боята извън очертанията. Ако тъканта е намачкана, предварително я изгладете, за да оформите шарката с боя равномерно. Ако избраната от Вас форма включва повече разцветки, оформете всяка от тях в отделна матрица.

3. Нанесете боята за тъкани с кръгла четка върху матрицата, като притискате повърхността добре, за да не се размества тъканта. Ако се налага нанесете два слоя боя, за да постигнете по-интензивна багра. Оставете да изсъхне.

Лесни ролетни щори с ботанически шарки

За да оформите огледална шарка, обърнете матрицата от картон и нанесете боята. Ако шарката е съставена от няколко разцветки, изчакайте боята да изсъхне и ползвайте втората матрица с втората багра, за да оформите другите части. Оставете боята да изсъхне добре. Можете да нанесете шарката еднократно, ако е достатъчно едра, или да щамповате тъканта с по-дребни шарки, като ги разпределите върху повърхността й симетрично или асиметрично.


Източник: sunset.com







Няма коментари


ключови думи
ролетни щори, щори, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg