фирми продукти
представяме
работа
 
Лесни съвети за стаите у дома

Модната дизайнерка Джени Кейн се смята за фанатичка по отношение на чистотата и реда в своята къща, затова можете да откраднете няколко идеи от нея. Вижте някои от тайните на дизайнерката, които тя е претворила в дома си в Ел Ей.

Лесни съвети за стаите у дома


Освободете пространство

Лесни съвети за стаите у дома

Макар затворените кухненски шкафове да скриват неразборията, отворените рафтове са много по-практични, тъй като можете да видите веднага къде се намират вещите, които търсите. Освен това те правят малката стая да изглежда по-просторна, тъй като не блокират светлината. Основната хитрина, която е добре да ползвате, е почистването на работните повърхности, като е добре да чистите по време на приготвяне на храната. Съхранявайте вещите, които не ползвате редовно, в шкаф, а онези от тях, които се употребяват ежедневно дръжте наблизо. Ако сте любители на домашните растения, вмъкнете няколко саксии с лесни за отглеждане сукуленти или подправки.


Съхранение на вещите

Лесни съвети за стаите у дома

Дори да съхранявате хранителните стоки в хладилник или в килер, това не значи, че не можете да употребявате спретнати бурканчета и кутии за храна. Основната грижа трябва да е съхранението, за да не се разваля храната, а ако не поддържате ред това може да стане много трудно. Съхранявайте в прозрачни стъклени буркани, като е важно да знаете в кой какво има и докога е в годност. Избягвайте съдовете от пластмаса и метал, заложете на стъкло и керамика. За по-дребните вещи можете да употребявате плетени кошнички с по една текстилна салфетка, която се почиства лесно.


Съхранявайте сходно

Лесни съвети за стаите у дома

За да намирате бързо вещите, които търсите, добре е да съхранявате кухненските приспособления подредено. Дръжте сходните вещи на едно място, като особено практични са приставките за чекмеджета, които оформят отделни кутийки. Тази система действа добре както за кухненските шкафове и за чекмеджетата, така също за рафтовете в килера.


Закачалки

Лесни съвети за стаите у дома

Не подценявайте практичността на стените, особено що се отнася до малките стаи, в които разполагате с малко пространство. Монтирайте стенни закачалки или дъска с перфорация, върху която могат да се окачат подвижни метални кукички. За да се възползвате от пространството на стаята, можете да съхранявате вещите на закачалки, като ги държите на едно място, за да знаете коя къде да търсите.


Еко идейки

Лесни съвети за стаите у дома

Вместо да употребява вредни пластмасови съдинки за съхранение на остатъците от храна, Джени Кейн съхранява храната в стъклени или керамични паници, които покрива вместо с фолио, с калъфчета от памучна тъкан с ластик.


Съхранение на детските вещи и играчки

Лесни съвети за стаите у дома

Разноцветните детски прибори за хранене и играчките не са най-подходящите вещи, които да стоят на показ. Тъй като обаче те трябва да са лесно достъпни, когато искате да ги употребявате, съхранявайте ги в плетени кошнички с калъф от памучна тъкан, които се почистват лесно. В предната част на калъфа можете да избродирате съдържанието на кошниците, които можете да съхранявате на рафтове в килера.

Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, съвети за дома, съвети за чистене

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg