фирми продукти
представяме
работа
 
Стари мебели за новото жилище

Да се нанесеш в ново жилище наистина е страхотно, с изключение на факта, че не разполагаш с никакви мебели! Почти винаги се получава така, че хората купуват ново жилище и след това се оказва, че не им достигат пари, за да го обзаведат. В подобна ситуация старите мебели са чудесна и евтина алтернатива на закупуването на нови. Освен че ще си спестите излишни разходи, ще подкрепите устойчивото развитие на планетата, намалявайки огромните количества отпадъци, които изхвърля съвременното консуматорско общество, и в същото време ще имате едни оригинални мебели, които ще внесат неповторим стил в дома ви. Ето някои креативни идеи, с които ще превърнете новото си жилище в истински дом.

Пребоядисайте старите мебели


Стари мебели за новото жилище

Повечето хора разполагат със стари наследствени мебели. Защо да не вземете тези мебели и да им дадете нов живот? Бихте могли да ги почистите от старата боя и да ги боядисате отново в цвят по ваше желание, или просто да ги лакирате, оставяйки видими следите на времето по тях. Погледнете на тавана на своите родители или посетете някоя гаражна разпродажба – със сигурност ще намерите много полезни неща и то на добри цени.

Променете предназначението на мебелите

Стари мебели за новото жилище

Ако сте отегчени от старото си бюро или скрин, можете да ги трансформирате в шкаф за баня  с няколко прости корекции за прокарване на водопровод и монтиране на мивка. Тоалетката от спалнята може да се използва в банята като шкафче с огледало.

Стари мебели за новото жилище

Старите дървени палети, които се използват в складовете, могат да бъдат трансформирани в най-различни неща: холна маса за кафе, основа за матрак и т.н. 

Декорирайте "новите" мебели

Стари мебели за новото жилище

След като сте решили какви мебели ще използвате, е време да добавите нови цветове, шарки и текстури. Новите декоративни възглавнички за външни мебели ще превърнат износената градинска пейка в свежо кътче за излежаване. Опитайте да добавите интересно осветление, килими, покривки и други декоративни елементи, които ще разкрасят старите мебели, и ще създадат гостоприемна и уютна атмосфера.

Стари мебели за новото жилище

Когато се нанесете в новото жилище, организирайте парти, на което поканете най-добрите си приятели и ги помолете да донесат цветни и евтини подаръци, с които да оборудвате вашия апартамент - рамки за картини, декоративни произведения на изкуството, възглавници и дори сервиз за хранене. Тези страхотни подаръци ще придадат цвят на апартамента, без да разорят никого.
Използвайте тези съвети и ще видите, колко пари ще спестите, като в същото време, обзаведете стилно и оригинално вашия нов дом.

Източник: decoist.com







Няма коментари


ключови думи
стари мебели, идеи за дома, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg