фирми продукти
представяме
работа
 
Рафтчета от книги

Трансформирайте стари книги, които вече не четете, в много интересни винтидж рафтчета за стената на всекидневната стая или на детската стая. Добре е да употребите книги с твърди корици, а ако искате комбинацията да е цветна и ярка, подберете корици в ярки разцветки. За да не се вижда основата, която е от метал, след монтажа можете да боядисате частите в разцветка, която е сходна на тази на стената, върху която сте монтирали книгите.

Рафтчета от книги

Можете да разположите няколко книги с различна големина на различни нива върху стената. Ако искате повече стабилност, за да съхранявате по-обемни вещи, захванете рафтчетата не с две, а с три метални скобки.

Какво ще е необходимо, за да ги изработите: стари книги с твърда корица по възможност; метални скоби с формата на Г; винтове за монтаж на скобите; по желание можете да употребявате лепило; дрелка.

Как да ги изработите:

Стъпка 1

Рафтчета от книги

Избършете с мокра кърпа повърхностите на книгите, които искате да трансформирате в рафтчета. Те няма да се повредят, така че ако някой ден решите да ги замените с други и да ги прочетете можете да ги демонтирате от стената.


Стъпка 2

Рафтчета от книги

В зависимост от дебелината на книгите и дължината на винтовете, пробийте отвори в корицата и в част от страниците на книгите. Разположението на скобите трябва да е в двата края на книгата, за да е стабилна основата. Пробийте долната корица, за да може отворената част на книгата да е в посока на стената, а подвързията да се вижда добре.


Стъпка 3

Рафтчета от книги

Изберете къде искате да монтирате книгите върху стената и пробийте отвори за скобите. Завинтете металните скобки върху стената, позиционирайте книгите върху основата и завинтете. Ако не искате да повреждате книгите, можете да монтирате скобка в центъра, леко нагоре, но трябва да съхранявате само леки вещи, тъй като книгата не е монтирана за основата. Можете да вмъкнете скобите между корицата и хартията, за да не се виждат, а да захванете с лепило. Можете да употребявате повече като бройка скоби, за да съхранявате повече вещи.


Източник: realsimple.com







Няма коментари


ключови думи
рафтове, лавици, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg