фирми продукти
представяме
работа
 
Плаващ остров - къща Осрос

Тази модерна и луксозна лодка е дело на австрийска фирма. Плаващ остров, който може да се ползва като подвижна къща. Конструкцията е на три нива, като най-долното е под вода и представлява център за забавления и кино. Средната част на лодката е основната жилищна част, от която обикновено има изглед към околностите. Горната част е палуба, от която се разкрива страхотна гледка към водата. Във вътрешната част има 6 спални стаи, като някои от тях могат да се ползват за персонал. Фирмата има намерение да пусне продукция на пазара в края на годината, а цената вероятно е 3 милиона британски паунда.

Плаващ остров – къща Осрос


* На палубата са вместени зони за готвене на храна, за релаксация и за похапване. На нея има джакузи и просторни тапицирани седалки, от които се вижда страхотна панорама. Част от зоните са облени от слънце през деня, а част са скрити на сянка.

Плаващ остров – къща Осрос


* Луксозната лодка – къща разполага със собствена система за енергия, която произвежда от водата, от слънцето и от вятъра. На покрива на структурата са монтирани соларни системи, които осигуряват част от енергията.

Плаващ остров – къща Осрос


* Страничните тераски на лодката позволяват разходки, за да се обхване изцяло панорамата. Частично остъклените стени дават възможност да се наблюдават невероятните гледки от някои от вътрешните части. Желаещите да се разходят и насладят на гледката могат да поседят в оформените зони, някои от които са на сянка, за да предпазват от горещините.

Плаващ остров – къща Осрос


* В най-горната част на лодката е оформена тропическа градина, която подсилва усещането за плаване насред океана, сякаш сте попаднали на малък тропически остров, който обаче има множество възможности.

Плаващ остров – къща Осрос


* Частите на лодката са оформени самостоятелно, но не са отделени рязко една от друга. Между тях може да се минава по извити стълби, които не заемат много пространство върху лодката.

Плаващ остров – къща Осрос


* На нивото на вътрешните стаи се намира откритата веранда, на която има кресла за релаксация. Енергийните системи са вградени така, че да не заемат твърде много пространство на лодката, да не пречат и да са сравнително безшумни.

Плаващ остров – къща Осрос


* Вътрешните части преминават плавно една в друга. Във вътрешността е оформена огромна стая, която се ползва като всекидневно помещение. То минава през арка в трапезария, която излиза на откритата тераса.

Плаващ остров – къща Осрос


* Вътрешността е оформена така, че горната част на лодката може да се види. Вътрешните помещения са отделени от общата стая, а светлината е изградена от няколко страни.

Плаващ остров – къща Осрос


* Спалните не са много просторни, но могат да се оформят в няколко варианта, по желание на собственика. Стаите са обзаведени модерно, но без да се претрупват с мебелировка. Дървената стенна облицовка оформя щипка лукс, а модерното легло и малката зона с бюро оформят стая за работа и релаксация, която е с гледка навън.

Плаващ остров – къща Осрос

Плаващ остров – къща Осрос


Източник: designswan.com







Няма коментари


ключови думи
архитектурен дизайн, интериорен дизайн, архитектура

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg