фирми продукти
представяме
работа
 
Интересни сгради по света - част 2

Тези нестандартни сгради са истински творби на изкуството, а в тяхната визия е претворено въображението на хората, които са ги оформили като идея. Те често са прочути по цял свят и са една от отличителните характеристики на градовете, в които се намират.

Вижте още: Интересни сгради по света - част 1


Музей Пероу

Интересни сгради по света - част 2

Сградата се намира в Далас, Тексас, а архитект е Том Мейн от Morphosis Architects. Завършена е през 2012 г. За основния архитект е знайно, че не обича да се вписва в оформените рамки, а разчупва скучните правила. Фасадата на конструкцията е оформена от панели от текстурен бетон, а в единия край на сградата структурата е прекъсната и сякаш е разчупена. Сградата е на 5 етажа, а във вътрешната й част е изграден асансьор, който е остъклен и от който се разкрива гледка наоколо.


Опера Гуанджоу

Интересни сгради по света - част 2

Сградата се намира в Гуанджоу, Китай. Архитект е прочутата Заха Хадид. Построена е през 2010 г. Конструкцията се състои от две сгради с динамична форма, която сякаш е аморфна, като едната помещава зала за 1800 човека, а по-малката е само за 400 човека. Структурата е комбинирана, а някои части са полупрозрачни, тъй като са изградени от метал и стъкло.

Интересни сгради по света - част 2

Двете сгради са с типичната за Хадид комплексност, а са изградени от гранит, стъкло и метал. Футуристичната структура на китайската опера прави амбициозна стъпка в дизайна на 21 век.


Арт музей Париш

Интересни сгради по света - част 2

Сградата е разположена в Уотър Мил, в американския щат Ню Йорк. Дело е на архитекти от Herzog & de Meuron, а е завършена през 2012 г. Музеят на изкуството и науката има характерна черта, а това е неговата дължина. Париш оформя дълга конструкция с разчупен покрив, под който се намират експозициите. Формата наподобява тази на индустриална сграда на плевня, а вградените лампи са модерни щрихи в структурата.

Интересни сгради по света - част 2

Конструкцията е с метален покрив, а вътрешността е разпределена на няколко галерии с обща свръзка, която минава през цялата сграда. Таваните на вътрешната част са от дървесина.


Метропол Парасол

Интересни сгради по света - част 2

Сградата се намира в град Севиля, Испания. Изградена е от архитекти от фирма J. Mayer H. Architects. Завършена е през 2011 г. Нестандартната форма на конструкцията се дължи основно на находките от римска култура, заради които е спрян строежът на паркинг. Метропол Парасол е структура от дървесина, която наподобява с формата си на чадъри или гъби. Тя се намира в старата част на града и е с размери 160 х 80 метра, а височината й е около 26 метра.


Абсолютен свят

Интересни сгради по света - част 2

Сградата се намира в Онтарио, част Мисисага, в Канада. Дело е на архитекти от MAD Architects. Построена е през 2012 г. Всъщност популярните сгради са две, като едната е Absolute World, а другата е наречена на легендата Мерилин Монро, макар неофициално. Те са на 50 и на 56 етажа с жилищни площи, с формата на елипса и извивки, които следват разчупената форма. Едната сграда сякаш се увива около собствената си ос, а фасадата е изградена от терасовидни форми. Архитектите са от фирма, която е основана в Китай и която е знайна в средите като идейна и с необикновена концепция за формата и конструкцията.

Източник: architecturaldigest.com







Няма коментари


ключови думи
интересни сгради, архитектурен дизайн, архитектура

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg