фирми продукти
представяме
работа
 
9 сгради, трансформирани в жилища

Трансформирането на различни сгради в жилища е много популярно напоследък. Крайният резултат в повечето случаи е много интересен и наистина впечатляващ. В тази публикация ще ви покажем няколко различни сгради, които са били реконструирани, разширени и реновирани, и които в крайна сметка са получили втори шанс за живот.

Стара плевня


9 сгради, трансформирани в жилища
Тази стара плевня е реновирана по проект на Kamil Mrva Architects. При реконструкцията са използвани само естествени материали. Интериорът включва различни зони: работен кът, кухненски бокс, трапезария и всекидневна, всички разположени в едно общо помещение.

Евангелистка църква


9 сгради, трансформирани в жилища
Евангелистка църква, превърната в жилище с таванско помещение – при реновацията е запазен екстериора на сградата. Широките интериорни пространства са разделени от стълбище, водещо до таванското помещение.

Отбранителна кула


9 сгради, трансформирани в жилища
Martello е една от многото отбранителни кули в Англия, която е била преобразувана в жилищна сграда. Но докато другите са превърнати в хотели, тази е трансформирана в частен дом. Екстериорът не е променен, с изключение на покрива, който е разширен с остъклена конструкция, в която се помещават трапезарията и кухнята. Освен това по този начин е осигурен достъп до покрива и обитателите на сградата могат да се наслаждават на гледката, както от закритата, така и от откритата част.

Водна кула


9 сгради, трансформирани в жилища
Тази водна кула е построена през 1931 г. и в момента представлява къща на 9 нива с огромен прозорец на фасадата и минималистичен интериор.

Бункер против въздушни атаки


9 сгради, трансформирани в жилища
Някога функционирала като бункер против въздушни атаки, тази сграда в Берлин е трансформирана в изложбена зала, а разширението на покрива е проектирано като самостоятелно жилище за собственика, запален колекционер на произведения на изкуството, и неговото семейство.

Склад


9 сгради, трансформирани в жилища
Складовете също са подходящи за създаване на жилище, тъй като те обикновено са просторни и пасват добре на съвременните тенденции в интериора. Този склад в Сан Франциско е реконструиран от Natoma Architects и дизайнерът Stanley Saitowitz, и превърнат в модерен, просторен и функционален дом.

Трула


9 сгради, трансформирани в жилища
Стара трула в Италия, разширена и трансформирана в уютна и стилна къща с дървена тераса и плувен басейн.

Училище


9 сгради, трансформирани в жилища
Този модерен дом, със съвременен интериорен дизайн, някога е бил училище.

Замък от 19-ти век


9 сгради, трансформирани в жилища
Замъкът Wilton е превърнат в луксозна сграда с жилищни апартаменти, които могат да бъдат закупени или отдадени под наем. Замъкът от 19-ти век е една изключително красива сграда, заобиколена от зелени площи и разполагаща със собствена градина на покрива.

Източник: interiorholic.com

 

 







Няма коментари


ключови думи
сгради, жилища, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg