фирми продукти
представяме
работа
 
6 уютни цветни палитри за всяка стая

Оформете уютна и гостоприемна атмосфера във всяка стая, като комбинирате няколко топли разцветки, които се допълват чудесно. Не е нужно да сте твърде щедри с разцветките, можете да ги ползвате съвсем пестеливо в различни тонове.


1. Синьо-сиво и пурпурно

6 уютни цветни палитри за всяка стая

Студените разцветки като синьо и пурпурно също могат да създадат уют в стаята, така както топлите багри. Не ползвайте обаче твърде светли или твърде тъмни тонове, а се стремете към средната наситеност на багрите. Меките разцветки могат да са чудесна фокусна точка в стаята, ако се комбинират с неутрални и ако се употребяват пестеливо. Стените на тази всекидневна стая са в светлосиво, а белите фризове меко контрастират на основата. Топлата мока върху тапицерията на канапето подчертава пурпурните разцветки и е чудесна добавка към тях, особено ако е без шарки.


2. Яркосиньо и сиво

6 уютни цветни палитри за всяка стая

Ако предпочитате по-приглушени разцветки, можете да ги ползвате, за да създадете топла атмосфера в стаята. Тази трапезария е обляна в светлина, но не изглежда твърде мрачна или тясна, тъй като наситените багри са комбинирани с меки неутрални разцветки. Стените са в наситено сиво, което е омекотено от лампите и бежовия килим, а масата и столовете за хранене в тъмнокафяво привличат вниманието с наситено сините седалки и яркосините вази.


3. Охра и бяло

6 уютни цветни палитри за всяка стая

В тази неутрална стая се ползва предимно бяло и бежово, но фокусна точка е канапето в охра. Тъй като охрата е твърде наситена, тя е омекотена от искрящо бяло, за да оформи фоайето с много семпла палитра. Освен това разцветката подхожда на оранжевите багри по тапетите и на бежовата настилка. Малката ненатрапчива синя възглавничка разчупва комбинацията и се съчетава чудесно с шарките по тапетите.


4. Патладжанено и рубинено

6 уютни цветни палитри за всяка стая

Ако стаята е твърде просторна, комбинацията от наситени разцветки може да я трансформира в уютно и гостоприемно помещение. За да не е тя твърде мрачна, осигурете достатъчно светлина отвън и вътре, а тъмните багри употребявайте в комбинация с бяло. Стените на тази стая са в патладжанена разцветка, която се комбинира страхотно с рубинените завеси и възглавница върху пейката, но върху тях е монтирана ниска бяла ламперия, която омекотява наситеното излъчване.


5. Кремаво и шоколадово


6 уютни цветни палитри за всяка стая

За да създадете контрастна визия, но без тя да е кичозна, можете да комбинирате кремави разцветки с шоколадови. Употребявайте наситените багри пестеливо за сметка на неутралните, за да не изглежда стаята твърде мрачна, особено ако е малка. Можете да вложите ярки щрихи с няколко цветни възглавнички. В тази всекидневна стая, която е доста просторна, кремавите стени подчертават наситената визия на шоколадовите завеси и топлите разцветки на възглавничките.


6. Карамелено и какаово

6 уютни цветни палитри за всяка стая

Тази светла трапезария с очарованието на Тоскана е обзаведена в карамелени и какаови разцветки. Те се комбинират страхотно, тъй като са сходни като визия и характеристики. Могат да се комбинират с бяло, светлосиво и кремаво, за да се оформи мек контраст, който веднага хваща вниманието. Топлотата и пикантната визия на багрите са в унисон с характеристиките на обзавеждането, което притежава стилно винтидж излъчване.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
цветни палитри, интериор, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg