фирми продукти
представяме
работа
 
Плетени кошници с цветни ивици

Ако разполагате с малко време и искате да създадете цветен аксесоар за стаите в дома си, можете да оформите няколко плетени кошници с цветни ивици. Те могат да се изработят от канап или въже, а формата и размерите могат да варират.

Плетени кошници с цветни ивици

За направата на плетените кошнички можете да употребите канап или въже от юта, сизал, памук, вълна, полиестер. Въжето може да е цветно или да го оцветите преди да го захванете върху матрицата, а можете да нанесете боята за тъкани след като сте оформили плетката, за да оформите шарките върху кошничките. За матрица можете да ползвате обикновени саксии или да употребите матрицата за изработка на частична форма за тепсия. Можете да употребите цветните плетени кошници за съхранение на дребни вещи в стаята, за потпури, дори за изработка на лампа. Ако искате да изработите плитка тепсия, оформете с въже само няколко сантиметра по височина на саксия с голямо дъно. Ако искате да оформите абажур за лампа можете да използвате формата с трансформирано дъно, за да монтирате фасунгата, а можете да захванете въжето върху основата на абажур.


Необходими материали:

* лепило
* канап
* саксии
* тиксо
* кепър



Инструкции:

1. За да нанесете лепилото по-прецизно можете да го поставите в бутилка с апликатор, но можете да употребявате малка четка. Изрежете две парчета от кепър, захванете ги перпендикулярно и ги залепете върху дъното на саксията с тиксо. Така ще можете да извадите формата, която сте изработили от въже, без да я повредите. Ако искате да захванете въжето директно върху основата, например за направа на лампа, не употребявайте кепър.

2. Натопете единия край на въжето в малко лепило, като покриете няколко сантиметра от него. Навийте края на спирала с размер около 4- 5 сантиметра и залепете спиралата в центъра на дъното на саксията, където се пресичат двете парчета кепър. Продължете да навивате въжето по спиралата като не забравяте да употребявате достатъчно лепило. Притискайте добре всяка редичка, за да оформите стегната плетка.

Плетени кошници с цветни ивици


3. Продължете да увивате въжето върху основата като следвате извивките. Ако искате да включите цветни парчета въже, срежете парчето, с което плетете, но не скосено, след което притиснете края на цветното парче плътно и го захванете с лепило. Изчакайте малко лепилото да изсъхне и навийте цветното въже толкова пъти, колкото искате, за да се оформи цветна ивица с желана дебелина. Можете да включите колкото искате цветни ивици.

4. Когато кошницата достигне желаната височина, срежете с ножица въжето и захванете края с лепило.

Плетени кошници с цветни ивици


5. Не е нужно да покривате изцяло основата, за да оформите кошницата. Изчакайте малко лепилото да изсъхне, някъде час. Издърпайте парчетата от кепър, за да извадите формата от матрицата. Ако някоя част се отдели, можете да я захванете с лепило. Можете да нанесете спрей покритие върху външната част на кошницата или да оформите шарки с боя.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, аксесоари, плетени кошници

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg