фирми продукти
представяме
работа
 
Как да декорираме спалня в кафяво

Изборът на цвят за стените в дома е трудно решение, което трябва да се обмисли сериозно. Това важи особено силно за цвета в спалнята. Ако сте се осмелили да излезете от стандартните норми и да заложите на цвят като кафяво, трябва да внимавате с обзавеждането и аксесоарите, за да не се превърне спалнята ви в кичозна стая. В тази статия ще ви предложим няколко идеи как да декорирате кафявата спалня.


Как да декорираме спалня в кафяво

Кафявото като цвят не е толкова драматично и наситено като черното, поради което може да се използва като основа върху стените. Кафявото има много различни нюанси, между които и нежни тонове, особено подходящи за спалното помещение. Спалня, решена в този цвят, изисква светли багри на обзавеждането. Най-безопасно е да заложите на бялото. Боядисайте вратата и прозорците в бяло, изберете бяла подова настилка, обзаведете с мебели и аксесоари в същия цвят.

 
Как да декорираме спалня в кафяво

Както споменахме по-горе, има множество различните нюанси на кафявото – при умелото им съчетание се получават интересни комбинации. Така например, ако спалнята ви е с нисък и скосен таван, добра идея е да боядисате долната част на стените в тъмнокафяво, а горната половина и тавана – в светъл нюанс. Това можете да го направите дори ако спалнята ви е стандартна. Опитайте се да създадете ъгъл с помощта на двата цвята, който да имитира наличието на покрив. Това ще придаде уют на помещението.

 
Как да декорираме спалня в кафяво

Безспорно кафявото се съчетава най-добре с бежово. Ако стените в спалнята ви са именно кафяви, изберете мебели, килими, пердета и завивки в бежови нюанси. Ако полученият интериор ви се струва прекалено обикновен и скучен, може би трябва да добавите акцент в искрящ цвят. Синьото и тюркоазът са идеалният избор за тази цел.
 

Как да декорираме спалня в кафяво

Друга особеност на кафявото е, че той е топъл, земен цвят. Имайки предвид този факт, заложете на различни текстури, за да създадете уютна и приятна атмосфера в спалнята. Използвайте материали като филц и дори кожа за някои от детайлите - възглавници, черги и др.

 
Как да декорираме спалня в кафяво

За постигане на приятни комбинации можете да използвате и цветове, които са тясно свързани с кафявото – например червено, бордо, бежово и различните им нюанси. Добавянето на наситен и силен цвят, като синьо и лилаво, създава акцент. В допълнение ще споменем, че използването на мека, дифузна светлина омекотява кафявото в помещението.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, идеи за спалнята, декорации за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg