фирми продукти
представяме
работа
 
Светещи декоративни елхи

Превърнете празничната маса в невероятна феерия от светлина, като оформите в центъра зона, в която греят декоративни елхи от картон. Тъй като основата е перфорирана във вътрешността могат да се поставят празнични лампички, тъй че светлината да се процежда през нея. Можете да комбинирате елхичките с изкуствен сняг, с играчки и животни.

Светещи декоративни елхи

Оформете елхичките в желаните размери и в желаната разцветка. Те трябва да са оформени от конуси, които можете да закупите от магазин за творчески стоки или да изработите от картон. Можете да употребявате основа от картон или пластмаса, а ако обработите външните части с боя, те могат да изглеждат така, все едно са от керамика или стъкло. Конусите могат да са с различни размери и широчина.


Какво е необходимо, за да ги изработите:


* картонени конуси, може от пластмаса
* дрелка
* шкурка
* спрей боя
* празнични лампички


Как да ги изработите:

1. Ако ще употребявате основа от картон, изрежете от него форма на триъгълник, захванете по ръбовете с лепило и оформете конус. Изчакайте малко лепилото да изсъхне. Пробийте с дрелка малки отвори в картона, без да ги разпределяте симетрично, а ако желаете можете да оформите някакви шарки. Добре е да оформите отвори в поне 2 размера. За да не повредите основата, вмъкнете във вътрешността парче дървесина, така че да не пробиете повече, отколкото трябва.

Светещи декоративни елхи


2. С шкурка изгладете външната и вътрешната повърхност на основата. Обработете особено добре зоната около отворите, за да премахнете издатините. Избършете с мека кърпа наслоената хартия.

Светещи декоративни елхи


3. Обработете с боя външните части на конусовидната основа, като е най-добре да ползвате спрей. Изчакайте боята да изсъхне и нанесете боята на втори слой. С тази техника можете да трансформирате картонените форми така, е да изглеждат като изработени от керамика. Освен бяла боя можете да ползвате боя в ярки разцветки или да покриете все още влажната смес с брокат. Изчакайте да изсъхне.

Светещи декоративни елхи


4. Ако искате да подсилите визията на основата, можете да обработите с шкурка външната им част след като оформите първия слой.

Светещи декоративни елхи


5. Позиционирайте формите върху празничната маса или върху странична масичка, самостоятелно или с други празнични вещи. Във вътрешността на всяка форма можете да вмъкнете LED светлинки или лампички, така че светлината да се процежда през перфорираната формичка. Ако лампичките са с кабел, можете да оформите в едната част на конуса жлеб, така че кабелът да не пречи на стабилността на основата.

Светещи декоративни елхи

Източник: curbly.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, декоративна елха, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg