фирми продукти
представяме
работа
 
Цветен пумпал от хартия за празничната елха

За да се заредите с празнично настроение, можете да окачите върху празничната елха хартиена форма, която сте изработили така, както на вас ви харесва. Формата наподобява цветен пумпал и може да се направи от ивици цветна хартия, така че да е на райета, или да употребявате ивиците така, че да се оформят шарки. Играчката може да се оформи с желаните от вас размери, а във визията й можете да включите мъниста и брокатени форми.

Цветен пумпал от хартия за празничната елха

Какво е нужно, за да я изработите: цветна хартия в поне две разцветки, за предпочитане гланцова, може да се употреби плътна хартия с шарки; ножици; игла и конец; молив; мъниста.

Цветен пумпал от хартия за празничната елха


Как да я изработите:


1. Нарежете хартията на ивици с желаната дължина и ширина, като тези, които са показани са дълги 8.5 сантиметра и са широки 1.3 сантиметра. Получената играчка е с размер 7.5 сантиметра в диаметър. За направата й са необходими по 9 ивици от всяка разцветка, но ако промените размера, броят може да се редуцира или да нарасне. Изрежете от цветна хартия два кръга с размер 2 сантиметра.

2. Прегънете на две всяка ивица. Не е нужно да оформяте ръб, достатъчно е да сгънете леко хартията през средата. Можете да изработите формата без да сгъвате, особено ако употребявате плътна хартия.

3. Нанижете на иглата мънисто и го избутайте по конеца. След това проврете края на конеца през ухото на иглата, така че да стане двоен.

Цветен пумпал от хартия за празничната елха


4. Пробийте през центъра един от цветните кръгове и го нанижете по конеца. Избутайте кръгчето до мънистото и изпънете добре конеца. Нанижете ивиците от цветна хартия в крайчетата, на половин сантиметър от ръбчетата, като редувате разцветките или като оформяте шарки.

Цветен пумпал от хартия за празничната елха


5. След като нанижете всички цветни ивици, можете да нанижете другите им краища. Първо нанижете крайчето на ивицата, която сте нанизали първа на конеца и която се намира под кръгчето и мънистото. След това нанижете останалите ивици по реда на подреждане в обратна посока.

Цветен пумпал от хартия за празничната елха


6. Разгърнете като ветрило хартиената форма. Нанижете друг кръг върху хартиената ивица. Освободете едната нишка на конеца от иглата, нанижете мънисто и вържете на възел, за да оформите клуп за окачване.

Цветен пумпал от хартия за празничната елха


7. Оформете добре формата на пумпала, като леко изпънете сгъвката на ивиците или като го сплескате леко. Разпределете равномерно частите, за да не се получават празнини между тях. Ако формата е с шарки, които се оформят от съседни ивици хартия, разпределете ги така, че да се виждат. Можете да вържете ярко обагрена празнична панделка в сребристо в горната част на формата. Окачете на празничната елха.

Цветен пумпал от хартия за празничната елха

Можете да нарежете на ивици плътна хартия с шарки и да ги нанижете на канап, като завържете възел в двата края. Трябва да нанижете ивиците по ред, за да не се разместят шарките.

Цветен пумпал от хартия за празничната елха

Цветен пумпал от хартия за празничната елха


Източник: howaboutorange.blogspot.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, коледна украса, Коледа

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg