фирми продукти
представяме
работа
 
3 забавни идеи за коледната елха

За да повишите настроението за празниците, направете свои собствени играчки за празничната елха. Можете да употребите някоя от старите топки за елха със скучна външност, а можете да изработите забавни птички от орехи с подръчни вещи.


Забавни птички от ядки

3 забавни идеи за коледната елха

За направата на тези очарователни празнични орнаменти можете да ползвате различни по размер ядки в черупка, като най-подходящи са орехите и бадемите. От тях можете да оформите забавни птички, като ги декорирате с цветна филцова тъкан и ги захванете върху клончета, все едно са кацнали върху тях. Можете да комбинирате птички с различна разцветка или да захванете няколко на основата.

Какво е необходимо, за да ги изработите: ядка в черупка; филц; шеллак; дрелка; конци за бродерия; игла за бродерия; полиестер за пълнеж, може памук; тел; клещи; клонка с желана дължина; пистолет за топъл силикон; лепило.

3 забавни идеи за коледната елха

Как да ги изработите:

1. Пробийте в долната част на черупката два отвора с дрелка, за да оформите крачетата на птиците. Измийте я и я подсушете, а след това я обработете с няколко слоя шеллак и оставете да изсъхне.

2. Запазете на компютър и оразмерете шарките, пуснете на принтер и очертайте върху филцова тъкан. Изрежете шапката и обшийте долната й част с конец за бродерия. Зашийте по ръбовете, за да оформите конус, обърнете тъканта и изпънете добре формата. Напълнете я с полиестер или памук, за да запазите формата й. В горната част оформете окачалка от цветен конец.

3. От парчета тел оформете краката, така че долната част на основата да е достатъчно широка, за да захванете птичите фигури върху клонка. Захванете телта върху клонката с пистолет за топъл силикон и оставете да изсъхне. Ползвайте обикновено лепило, за да захванете горната част на телта вътре в отворите.

4. Залепете шапката от филц върху черупката с топъл силикон и оставете да изсъхне добре.

5. Оформете от филц или от картон човката на птичката. С маркер оформете очичките. Захванете със силикон човката върху черупката.


Снежна сценка върху обикновена топка

3 забавни идеи за коледната елха

Пуснете на воля въображението си, за да изрисувате обикновена топка така, че да създадете цветна снежна сцена. Можете да създадете своя визия или да видите от някоя картинка.

Какво е необходимо, за да я изработите: топка без шарки, в зелено или синьо; акрилни бои в бяло, червено и други разцветки, ако искате да оформите различни шарки; четки за рисуване.

Как да я изработите:

1. С по-голяма четка нанесете бяла акрилна боя върху цялата долна част на топката, поне на два сантиметра нагоре, за да се оформи снежната основа.

2. С по-малка четка можете да оформите с боя шарките в горната част на топката, снежинки, дървета, плодчета, птици, къщички, звезди.

3. Оставете боята да изсъхне.

3 забавни идеи за коледната елха


Топка с кадифе

3 забавни идеи за коледната елха


Можете да оформите обикновена топка за празнична елха без шарки, за да я трансформирате в уникално произведение на изкуството, като употребявате само няколко ивици кадифена тъкан в желани разцветки и с желана широчина.

Какво е необходимо, за да я изработите: кадифена тъкан или цветна кадифена панделка в желаните разцветки; ножици; пистолет за топъл силикон.

Как да я изработите:


1. Захванете с топъл силикон края на една от кадифените ивици в горната част на топката, точно под металната част за окачване върху празничната елха. Изпънете я добре по повърхността на топката и захванете в долната част с малко силикон. Ако не искате да се размества, можете да ползвате съвсем малко лепило в центъра.

2. Захванете още няколко кадифени ивици, като ги разполагате на желано разстояние една от друга. Можете да захванете ивици в няколко разцветки и широчини. В долната част на топката, където се виждат крайчетата на цветните панделки, можете да захванете кръгче, което сте изрязали от кадифе, за да ги скриете. Оставете лепилото да изсъхне добре.

3. Завържете върху металната част за окачване парче цветна панделка и окачете.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, Коледа, украса за елха

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg