фирми продукти
представяме
работа
 
Възглавничка с винтидж коледна апликация

Преди да се трансформира в комбинация от бяло и червено, с торба в ръка и шейна с елени, Дядо Коледа изглежда малко по-различно, тъй като е вдъхновен от образа на Свети Николай. Той е изобразяван като белобрад старец с дълга шуба и добродушна усмивка. Ако вместо стандартната бяло-червена празнична декорация искате да създадете винтидж атмосфера, която не отстъпва по празничност, можете да изработите декоративна възглавничка с апликация в меки разцветки.

Възглавничка с винтидж коледна апликация

За да оформите възглавничката можете да ползвате купешка възглавница или калъфка, която да напълните с вълна, памук или парчета тъкан, а можете да я създадете от мека тъкан, която да ушиете в желана големина и в желана форма. Разцветките на възглавничката е добре да са приглушени, не толкова ярки, колкото са стандартните червено и зелено, най-добре да са в синьо, бежово и бяло.


Какво е необходимо, за да я изработите:

* ножици
* филц в бяла и кремава разцветка
* муселин или друга тъкан
* вълнена тъкан в розова и кремава разцветка
* тъкани за дрехите на апликацията - можете да избирате каква разновидност да са те, но в показаната апликация са употребени сатен и брокат
* дантела
* изкуствена кожа за обшивка - по желание
* конци за бродерия, червен и черен
* игла за бродерия
* игла или шевна машина
* лепило за тъкани
* купешка декоративна възглавничка или тъкан за калъфката
* пълнеж за възглавницата
* мъниста, кант за обшивка и прочее, според изображението на апликацията или по Ваше желание

Възглавничка с винтидж коледна апликация


Как да я изработите:


1. Цялата апликация се прави първо върху муселин, а се прехвърля върху тъканта на декоративната възглавница вече ушита. Ако искате, по-късно можете да прехвърлите цялата апликация върху друга тъкан или върху тъканта на одеало, празнична покривка или кувертюра. Свалете шарката и я оразмерете, а след това я прехвърлете върху муселиновата тъкан. Изрежете частите от съответните тъкани.

2. Оформете с игла и конци за бродерия частите на лицето. Тропосайте палтото, дрехата отдолу под него, ръцете и лицето върху муселина. Изрежете и захванете с тропоска върху тъканта на калъфката, като позиционирате по свое желание.

3. Като се движите в посока отдолу нагоре захващайте с тропосващ шев другите части на апликацията върху муселина и вече поставените части. Пришийте на ръка или на машина. Не шийте периферията върху калъфката, докато не свършите всички части. Захванете с лепило парче изкуствена кожа или памук, за да оформите брадата на фигурката върху възглавничката.

4. Захванете с лепило цветната панделка, дантелата и мънистата.

5. Зашийте на ръка или с шевна машина по периферията, за да захванете добре всички части върху калъфката. Махнете тропоските. Захванете с лепило малко пудра или брокат върху бузите. Захванете жезъла и мънистата. Ако ползвате ушита от Вас калъфка, зашийте по ръбовете и оставете отвор, а след това обърнете калъфката, натъпчете я с пълнеж и зашийте отвора с игла и конец.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, коледна украса, Коледа

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg