фирми продукти
представяме
работа
 
Мозаична топка за празничната елха

Ако харесвате очарованието на мозаичната визия, можете да трансформирате някоя от топките за празнична елха в необикновена цветна феерия. Трябва само да разгърнете креативността си и да пуснете на воля въображението си. За да оформите мозайката, можете да ползвате стара играчка или да употребите парчетата от счупена топка.

Мозаична топка за празничната елха


Какво е нужно, за да я изработите:


* топка за празнична елха, най-добре едноцветна
* топка за празнична елха в същия размер, може счупена, най-добре многоцветна
* найлоново пликче
* малък чук
* златиста боя, най-добре текстурна
* златист брокат


Как да я изработите:


1. Добре е да поставите предпазни ръкавици, за да не се порежете на острите ръбчета на счупената топка. Махнете горната част на топката, която е с окачващата кукичка. Поставете останалата част от нея в найлоново пликче и го затворете плътно, за да не може да се изсипе навън част от съдържанието. Можете да ползвате тиксо, за да захванете пликчето.

Мозаична топка за празничната елха


2. Поставете топката в пликчето на твърда повърхност и я обработете с чукчето, така че да я начупите на парчета. Можете да оставите горната част почти непокътната, да я извадите от пликчето и да начупите другите части на по-дребни парчета, за да оформите мозайка върху другата топка. Ако искате да оформите определени шарки, изрежете ги с макетен нож, като внимавате да не се порежете на острите ръбчета.

Мозаична топка за празничната елха


3. Решете как ще оформите мозайката на топката. Можете да ползвате парчета с такива размери, че да покриете само половината от повърхността й или да обхванете по-голяма част. Можете да ползвате горната част на старата топка и да я захванете върху основата, а можете да оформите мозайка от малки части. Добре е да маркирате къде искате да захванете парчетата върху топката с моливче.

Мозаична топка за празничната елха


4. С дървена пръчка за маникюр нанесете малко от боята върху маркираната зона и малко извън нея.

Мозаична топка за празничната елха


5. Върху боята позиционирайте парчето, което искате да стои в тази маркирана зона. Острите ръбчета трябва да са напълно покрити с боя. Натиснете парчето добре, за да се захване и оставете да изсъхне. Преди боята да е засъхнала я обработете с малко брокат.

Мозаична топка за празничната елха


6. Захванете с боя останалите парчета от мозайката, за да покриете основата частично или изцяло. Можете да позиционирате парчетата плътно или да оставите между тях повече разстояние, така че боята да се вижда добре. Оставете да изсъхне добре и окачете върху празничната елха.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
коледна украса, Коледа, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg