фирми продукти
представяме
работа
 
Абажур сфера с хартиени формички

Трансформирайте обикновена хартиена сфера, която можете да намерите в магазините за битови стоки, в невероятна "снежна" сфера, която можете да окачите като лампа. Идеята не изисква много време, а освен това за нея се употребяват обикновени хартиени формички за сладки. Можете да изберете разцветката на сферата и размерите на формичките върху нея.

Абажур сфера с хартиени формички

Идеята е вдъхновена от дизайнерска лампа, която струва почти 900 щатски долара. Можете да експериментирате с багри и големина, а сферичната лампа можете да окачите във всекидневната стая, за да привлича погледите със стилно очарование.

Абажур сфера с хартиени формички


Необходими материали:


* стандартни бели хартиени формички за сладки, около 100- 125 бройки
* малки шарени хартиени формички за сладки, около 100- 125 бройки
* хартиена сфера
* окабеляване за лампа, стара или нова
* пистолет за топъл силикон

Абажур сфера с хартиени формички


Инструкции:


1. Ако хартиената сфера не е сглобена, оформете я в желаната форма. Поставете сферата върху широка, но не много дълбока чинийка.

Абажур сфера с хартиени формички


2. Капнете малко от силикона върху долната част на една от хартиените форми и я поставете на около 2 сантиметра от металната основа на сферата в горната й част. Натиснете я леко, за да се захване и изчакайте няколко секунди.

Абажур сфера с хартиени формички


3. Захванете втора хартиена форма до първата, като ги разпределите така, че стените им да се допират. Гъстотата на така оформената шарка зависи от Вашето желание, а тя може да е симетрична или хаотична. Захващайте с лепило хартиените формички и изчаквайте то да стегне добре. Можете да притиснете стените на съседните форми в несиметрични шарки или да ги разположите на разстояние една от друга.

Абажур сфера с хартиени формички


4. Захванете хартиените форми на кръгове по периферията на сферата, като ги позиционирате по свое желание. Можете да оформите зони с различна гъстота, да промените формата на хартиените части или да захванете различни по големина формички. Когато покриете ¾ от повърхността на сферата, обърнете я наобратно.

5. Оформете долната част на хартиената сфера със същата техника, като покриете максимално периферията на отвора.

6. Във всяка голяма хартиена форма поставете по една малка формичка, като я позиционирате в центъра с малко лепило. Изчакайте то да изсъхне добре преди да обработвате хартиените части. Когато покриете ¾ от повърхността на сферата, обърнете я и довършете от другата страна.

Абажур сфера с хартиени формички


7. Можете да оформите хартиените форми така, че да се образува органична и несиметрична шарка.

8. Монтирайте сферата към окабеляването за лампа и окачете така оформеното сферично тяло за тавана. Монтирайте крушка към фасонката и включете лампата.

Абажур сфера с хартиени формички

Абажур сфера с хартиени формички

Абажур сфера с хартиени формички


Източник: designsponge.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, абажур, лампи

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg