фирми продукти
представяме
работа
 
8 функционални хитринки в ежедневието

Употребявайте в ежедневието си обикновени вещи с много функции, които да са Ви винаги под ръка. Те са не само достъпни, но с тях можете да оформите нестандартни неща, които не могат да се открият другаде.


1. Камъчета и топчета за саксиите

8 функционални хитринки в ежедневието

Обикновените домашни саксии могат да придобият съвсем нова екстравагантност само с няколко речни камъчета или стъклени топчета. Подредете върху основата камъчетата, така че да обграждат зеленината в саксията, без да пречат на дренажната активност. Те са интересни и задържат влагата в основата.


2. Речни камъчета за рустикални закачалки

8 функционални хитринки в ежедневието

Вместо стандартна нова закачалка за антрето можете да направите закачалка от парче дървесина и няколко речни камъчета с различна форма и големина. Обработете дървесината с шкурка и нанесете боя или защитно покритие. Оставете да изсъхне и захванете речните камъчета върху плоскостта с лепило. Още по-добре ще се оформи закачалката, ако захванете камъчетата за стари мебелни дръжки с плоска горна част. Така оформената закачалка изглежда шик и е много практична.


3. Цветни ивици за детската мебел

8 функционални хитринки в ежедневието

Скучната детска мебел можете да превърнете в цветна фокусна точка за стаята. Необходимо е да нарежете на парчета цветно тиксо или цветна самозалепваща се хартия, да захванете ивиците върху основата и да нанесете защитно покритие.


4. Супник за празничната маса


8 функционални хитринки в ежедневието

Супникът може да се трансформира в страхотна ваза за празничната маса. Стар или нов, керамичният съд може да се употребява като фокусна точка. Срежете с ножици късо стръкчета ярко обагрени цветчета и ги потопете в пълната с вода основа. Можете да ги оформите на нива или като полусфера.


5. Мебелни дръжки за офис папките


8 функционални хитринки в ежедневието

За да изваждате офис папките по-лесно от горната част на шкафовете или от високите рафтчета, монтирайте върху предната им част дръжки. Пробийте малък отвор върху твърдата картонена част и захванете от външната страна дръжката с болтче и гайка, които да са от вътрешната част.


6. Стълба за аксесоари


8 функционални хитринки в ежедневието

Старата стълба можете да оползотворите за спалнята или в гардероба си. Ако стълбата е счупена, можете да монтирате върху стената само едната част, а можете да я захванете за закачалката в гардероба. Върху всяка хоризонтална част можете да съхранявате бижута и аксесоари, а можете да монтирате метални куки с винтче, върху които да окачате дребни вещи.


7. Функционална кухненска стълба

8 функционални хитринки в ежедневието

Старата сгъваема стълба е страхотна кухненска вещ, върху която можете да съхранявате някои прибори и подправки, които искате да са Ви достъпни. Нанесете върху стълбата боя и изчакайте боята да изсъхне. Боядисайте няколко дълги дъсчици, които да захванете за хоризонталните части на стълбата. Те трябва да са с различна дължина, за да са с поне няколко сантиметра извън очертанията на употребяваната стълба. За да не се разместват рафтчетата, можете да захванете дъсчиците с винтове за дървесина, отстрани или от долната част на хоризонталните стъпала на конструкцията.


8. Плюшена играчка за детските книжки

8 функционални хитринки в ежедневието

Превърнете старите детски играчки в подпорки за детските книги. Направете малък отвор в играчката, извадете съдържанието и го заменете с ориз, с фасул или със стъклени топчета, така че да тежи повече, след това поставете подпорката на рафт.


Източник: realsimple.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, декорации

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg