фирми продукти
представяме
работа
 
Трансформация на кухня с малка ниша за закуска

Преди положителната трансформация малката кухня с ниша изглежда тясна и тъмна, но с малко боя и нова мебелировка кухнята се трансформира в стая с различна визия и функционалност.

Трансформация на кухня с малка ниша за закуска

Къщата е строена през 1935 година и се намира в Ню Йорк. Преди трансформацията кухнята е с визия, която показва остарялата мода в обзавеждането, но след нея стаята е модерна и изпълнена със светлина.


Старата кухня

Трансформация на кухня с малка ниша за закуска

Старата кухня е твърде тясна, а ограниченото й пространство не се оползотворява както трябва. Стаята е с продълговата форма и разполага с малка ниша встрани от кухненската площ. Основна задача на трансформацията е да се оформи пространство за движение в кухнята и да се ползва пространството върху стените.


План на кухнята

Трансформация на кухня с малка ниша за закуска

Вратата на мазето е преместена от зоната на печката в зоната срещу нишата за закуска. С тази промяна пространството на стаята може да се ползва много по-добре. Така се оформя отворена визия на кухнята, която граничи с входната врата и съседна стая. До стените са монтирани кухненски шкафове, като мивката и хладилникът са от едната страна, а печката – от другата страна.


Кухненски уреди

Трансформация на кухня с малка ниша за закуска

Над кухненската печка има поставка, върху която е монтирана микровълновата фурна. Тя се вмества така, че да не заема много пространство, затова не е поставена върху плота, а се ползва площта във височина. Под нея има поставка за приспособления за готвене, които да са достъпни до печката.


Кухненски шкафове

Трансформация на кухня с малка ниша за закуска

За да се съберат повече вещи в кухненските шкафове, вътрешността им е оформена с метални рафтове, които могат да се издърпват напред като чекмеджета, за да се достигнат вещите, които се съхраняват назад.


Отворени рафтчета

Трансформация на кухня с малка ниша за закуска

Тъй като стаята е твърде малка, отворените рафтчета върху стените съхраняват част от вещите в кухнята, но без да я стесняват оптически. Бялата им разцветка подхожда на тавана и на фризовете, и контрастира ненатрапчиво на сините стени и сивите плотове в кухнята. Меката винтидж визия подчертава модерната атмосфера на кухненското пространство, но не изглежда старомодно. Макар да са функционално оформени, кухнята и нишата за закуска изглеждат сходни.


Остаряла визия

Трансформация на кухня с малка ниша за закуска

Комбинацията от стилове и разпръснатото обзавеждане оформя в кухнята усещане за хаотичност и стеснява оптически стаята. Пространството на стените е претрупано, но не се употребява както трябва.


Модерна визия

Трансформация на кухня с малка ниша за закуска

Белите кухненски шкафове със семпли линии са функционални, но не създават усещане за хаотичност, нито са твърде обемни. Уредите от неръждаема стомана се комбинират страхотно с разцветките в кухнята и са модерен щрих в стаята.


Дъска за записки

Трансформация на кухня с малка ниша за закуска

Между двете врати е монтирана дъска за бележки, върху която може да се пише с тебешир. Дъската е много функционална вещ в кухнята, тъй като на нея могат да се записват покупки на тръгване от къщата, а всеки вижда бележките върху нея, тъй като е точно до входната врата.


Функционални ниши

Трансформация на кухня с малка ниша за закуска

В нишите на шкафа могат да се съхраняват готварски книги и бутилки с вино за празнични почерпки. Вместо малко на брой широки рафтчета, повече малки, но практични ниши са много по-функционални за малката кухня.


Ниша за закуска

Трансформация на кухня с малка ниша за закуска

Много ограничена като пространство, но оформена като практична ниша за закуска, трапезарията е встрани от кухненското пространство. Разцветките са сходни на тези в кухнята, бели и сини, но те са комбинирани с тъмно шоколадови багри върху масата и настилката, а няколко щрихи в зелено разчупват визията. Преди трансформацията вместо кръгла маса е имало правоъгълна, която е ограничавала пространството за сядане. С две пейки до стените нишата е много по-функционална, а с променена визия изглежда много модерна и светла. За да се оползотворява всяка част от площта на стаята, във вътрешността на пейките могат да се съхраняват вещи като се повдигнат седалките. Множеството прозорци с не много плътни щори правят нишата чудесна трапезария за закуска и обяд.


Източник:bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, кухня, трансформация на кухня

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg