фирми продукти
представяме
работа
 
8 малки трапезарии с голямо очарование

Чарът на добре оформения интериор не се крие в размерите му, а във внимателно подбраните елементи. Пример за това са следващите няколко очарователни трапезарии, които са малки като размер, но притежават изключително уютна, стилна и гостоприемна атмосфера.

Вижте още трапезарии с малки размери


1. Пейка в трапезарията

8 малки трапезарии с голямо очарование

В не много просторната, но светла кухня е оформена ниша за закуска, с ъглова пейка, маса и стол. Масата позволява на седящите да държат краката си свободно, а едната пейка има в задната си част шкаф, в който могат да се съхраняват вещи. Багрите са неутрални, с няколко червени възглавнички, които не се натрапват.


2. Ниша в трапезарията

8 малки трапезарии с голямо очарование

Двете стаи в къщата са отделени само със завеси, които могат да се дърпат, за да минава светлината навсякъде. Голямата маса е поставена в центъра на нишата, а над нея е лампата. Бюфетът може да се употребява като рафт и за съхранение на вещите. Палитрата в стаята е неутрална, в бежово, бяло и кафяво, с няколко щрихи в коралово, които оформят фокусна точка върху стената на стаята.


3. Котидж трапезария

8 малки трапезарии с голямо очарование

Комбинацията от шарки, багри и стилове е обичайна за котидж атмосферата. Кръглата маса е покрита с тъкан на шарки, които не координират с шарките на тапицерията върху пейката, но това не оформя усещане за кич, а неформална атмосфера от средата на миналия век. Полилеят над масата е старомоден, но подчертава меките разцветки в нишата, която е обляна от светлина.


4. Семпла зона за закуска

8 малки трапезарии с голямо очарование

С кръглата маса, около която са столовете, се оформя кътче за хранене и закуска, което е обляно от светлина през целия ден. Столовете са без странични облегалки, което дава повече възможности за мебелировката в малката стая. Макар че масата е с обемна основа, светлите разцветки способстват за това тя да не изглежда твърде тромава. Огромните прозорци осигуряват достатъчно естествена светлина в стаята, но без да се нарушава уединението й. Ярките багри в палитрата, макар да са употребени в съвсем малко количество, подсилват семплата неутралност на визията на стаята.


5. Просторна стая

8 малки трапезарии с голямо очарование

Общото помещение, в което са трапезарията и всекидневната стая, е просторно и светло, а неутралните багри подчертават тази характеристика. Семплата визия и оскъдната мебелировка не позволяват на стаята да изглежда претрупана с вещи. Двете зони не са обособени визуално, а само функционално. Над масата са монтирани две лампи, които осигуряват светлина там, където е нужна.


6. Слънчева стая

8 малки трапезарии с голямо очарование

Тънката конструкция на масата и столовете около нея не "задръстват" визуално ограниченото пространство на трапезарията, но без да накърняват функционалността му. Зоната е оформена от големия бял килим, а отворената количка за напитки осигурява пространство за вещите в стаята, без да заема много голяма част от нея. Меките багри и изобилната естествена светлина обливат стаята и зоната за закуска.


7. Малка бежова трапезария

8 малки трапезарии с голямо очарование

Ниският таван е издължен оптически с бяла ламперия върху стените на нишата, която се ползва за трапезария. Меките бежови багри върху тъканите подчертават уюта на стаята и контрастират приятно на шоколадово кафявите разцветки на столовете около кръглата маса с обемна основа. Лампата е поставена нависоко, за да не стеснява пространството на стаята.


8. Пейка в синьо


8 малки трапезарии с голямо очарование

Пейката е оформена с мека извивка, така че да следва извивките на кръглата маса с обемна основа. Бялата основа на структурата контрастира меко на сините разцветки върху мебелировката и тъканите, а стените подчертават тази комбинация. Около масата могат да се вместят няколко стола, но за да не се стеснява зоната, се ползва само един, както и необичайна табуретка.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, малки трапезарии, трапезария

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg