фирми продукти
представяме
работа
 
Малка кухня в кремаво и черно

Малка кухня в кремаво и черно

В тази малка кухня обзавеждането е изградено така, че всяка зона да е на няколко крачки. Това прави работата в кухнята много по-лесна, още повече, че мебелировката е разпределена функционално, за да се оформи достатъчно широка пътечка за движение. Кухнята се вписва като визия в интимната котидж атмосфера в къщата, която е строена през тридесетте години на миналия век.


Малка кухня в кремаво и черно
 
За да не изглежда малката кухня твърде тясна, във визията на кухненските шкафове са комбинирани затворени части и отворени рафтчета. Частите са разпределени в различни зони на кухнята, за да се отвори пътеката в центъра на стаята. Прозорецът над мивката осигурява светлина отвън, която подчертава светлите разцветки в кухнята, за да изглежда тя по-просторна.


Малка кухня в кремаво и черно

Корковата настилка е не само екологична, но много стилна. Шарката на ромбове е ненатрапчива, но интересна, а разцветките на настилката са неутрални, в бежов оттенък, така че подхождат на белите, кремави и абаносови багри в кухнята.


Малка кухня в кремаво и черно

Приглушените бежови оттенъци на кухненския плот оформят фокусна точка върху светлокремавите багри на повърхностите в кухнята. Плотът е функционален и здрав, а освен това се комбинира страхотно с керамичното покритие върху стените.


Малка кухня в кремаво и черно

За да не се комбинира котидж визията от началото на миналия век със съвременни уреди, но да се осигури модерно оборудване на кухнята, те са скрити поне частично от вратички, които са като тези на шкафовете. Печката и фурната, които не могат да се покрият, са вмъкнати в конструкция, която се вписва във визията на обзавеждането на кухнята.


Малка кухня в кремаво и черно

Някога част от кухнята е била кътче за закуска, в зоната между кухнята и трапезарията. В другия край на стаята е оформена П-образна зона, в която може да се постави сутрешното кафе или да се приготвят напитки за парти.


Малка кухня в кремаво и черно

Стените в кухнята са в мека златиста разцветка, която се комбинира чудесно с кремавите багри и оформя ненатрапчив контраст с абаносовите повърхности. Контрастът е добре балансиран, за да не изглежда малката кухня още по-тясна. Повечето вещи са скрити в шкафовете, за да не се създава усещане за безпорядък.


Малка кухня в кремаво и черно

Малката ниша с П-образна форма е оформена много функционално, така че в долната част на един от шкафовете да могат да се държат книги и бутилки вино. Върху стената е окачена картина в меки разцветки на охра, оранжево и кафяво, които подхождат на багрите в кухнята. Тя не се натрапва, но е страхотна фокусна точка в малката стая. До малката ниша е вратата за съседната стая.

Макар че кухнята е малка, мебелировката е разпределена така, че в нея да могат да работят двата човека. Почти всичко е на ръка разстояние, така че да може да се работи спокойно и уверено.

Нестандартната визия на кухнята включва шкаф за хладилника в абаносова разцветка, маса с дървена повърхност за рязане и вграден шкаф за порцелан, който е оригинален за старата къща. Комбинацията от стилове е подбрана така, че кухнята да изглежда спретнато, но неформално, за да могат да се чувстват хората в нея уютно.


Източник: kitchenbuilding.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, кухня, идеи за кухнята

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg