фирми продукти
представяме
работа
 
Възглавничка за всекидневната стая от парчета тъкан

Ако разполагате с много различни парчета тъкан, които не искате да изхвърляте, можете да ги употребите за направата на нестандартна възглавничка за всекидневната стая. Можете да я ползвате в детската стая, на дивана или върху пейката под прозореца. Можете да оформите воалите върху възглавница, която сте закупили от магазина, върху калъфка или да изработите възглавницата от парчета тъкан и пълнеж. Можете да изберете с какви размери да е тя, да координирате ярките разцветки с тези в стаята.

Възглавничка за всекидневната стая от парчета тъкан

От какво се нуждаете, за да я изработите:

* едноцветна тъкан за основата или ушита калъфка, може едноцветна декоративна възглавничка за всекидневната стая
* цветна тъкан в няколко шарки, за декоративните воали
* шевна машина
* цветни конци според разцветките на тъканта
* ако няма да употребявате възглавница, която е закупена от магазина, трябва да изберете пълнеж, който може да е дунапрен, памук, вълна, парчета тъкан, полиестер


Как да я изработите:

1. Изрежете от едноцветната тъкан 3 части – предна част 42 х 42 сантиметра, а задната част можете да оформите от 2 части, всяка 25 х 42 сантиметра.

2. Изрежете от разноцветните парчета тъкан ивици, с които да оформите предната част на основата. Броят им зависи от това колко голяма е тя и колко са широки ивиците, така че ако изработвате възглавница с различни размери трябва да оформите ивици с различна дължина и широчина. Те могат да варират на ширина, но за тази основа са Ви нужни 9 ивици 6 х 90 сантиметра. Те трябва да са по-дълги от основата, тъй като се набират, докато се пришиват върху нея.

3. Разположете двете части 25 х 42 сантиметра с опаковата страна нагоре. Прегънете по ръба една от по-дългите страни с 6 милиметра, след това с още 13 милиметра. Минете върху сгъвката с ютия. Тази част на основата ще оформи отвора, през който ще вкарате вътре възглавница.

4. Върху една от дългите страни на всяка ивица оформете набиращ шев, който да е на 6 милиметра от края. Набраната ивица трябва да е с дължина 42 сантиметра. Стремете се гънките да са сравнително равномерно разположени по дължина, макар че горната част на повечето ивици ще е скрита върху тъканта.

5. Пришийте всяка ивица върху предната част на възглавницата, като разположите най-горната на 2 сантиметра от края. Следвайте с шевната машина линията на вече оформената пришивка. Втората ивица захванете по дължина, на поне 6 милиметра от горната, така че частично да се припокриват. Захванете предната и двете задни части на възглавницата от опаковата страна, пришийте ги по краищата, обърнете и поставете вътрешната част. Зашийте на ръка или затваряйте с копчета, за да можете да изпирате.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, възглавнички за диван, възглавници

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg