фирми продукти
представяме
работа
 
Тъмните цветове в интериора

Постигането на светли и просторни помещения е стремеж на всеки интериорен дизайнер. Това се осъществява лесно, ако в апартамента влиза голямо количество естествена светлина, която се отразява от светлите стени и блестящите повърхности. Но дори и да не разполагате с достатъчно светлина, има начин да постигнете подобен ефект - просто наблегнете на по-ярките цветове в интериора.

Тъмните цветове в интериора 

Разширете палитрата от тонове, която използвате за обзавеждането в дома си, и включете в нея и по-тъмните цветове. Не отхвърляйте категорично по-наситените нюанси на червеното и синьото. Вмъкнете ги пестеливо, в комбинация с леки щрихи от кафяво, сиво и черно, и ще се изненадате колко свеж вид могат да придадат на интериора.


Черно и бяло

Тъмните цветове в интериора 

Класическото черно изглежда много добре, ако го противопоставите на блестящото бяло. Ако до този момент не сте използвали тъмни цветове в интериора си, може би е най-добре да започнете именно с черното – с него рядко се получават гафове. Не става дума само за черна камина, разположена пред блестящо бяла стена. Това не е достатъчно. Подсилете ефекта с черно-бял килим, тип зебра или възглавнички за дивана в същите цветове. Ще се изненадате от резултата. И ако все пак черното ви идва малко в повече, заменете го с шоколадовокафяво. Една смела, но спираща дъха комбинация е стени, боядисани в този цвят, светъл таван и под, и мебели в бяло.


Тъмен таван

Тъмните цветове в интериора 

Един от новите закони в интериорния дизайн гласи, че таванът трябва да е възможно най-ярък. Това важи особено силно, ако помещението има много прозорци и количеството светлина, което влиза вътре, е голямо. Боядисайте тавана с ярък, наситен и дори тъмен цвят. За да уравновесите малко нещата, за стените изберете светъл нюанс. Една разкошна комбинация е пастелно бледомораво за стените и наситено лилаво за тавана. В така декорирана стая не рискувайте да сложите и тъмен килим – това вече ще е прекалено.


Цветове за мъже
 
Тъмните цветове в интериора

Тъмните цветове в интериора 

Тъмните цветове в интериора
 
Интериорните дизайнери използват смело тъмните цветове при обзавеждането на ергенски апартаменти. Тези тонове придават мъжки облик на всяко помещение. Спалня с тъмносин килим и стени, боядисани в съответстващ на синьото нюанс, може да има поразително въздействие, ако в интериора се включат няколко контрастиращи детайла, като например ефектни осветителни тела.
Една модерна баня в мъжки апартамент предполага използването на тъмни подови плочки и аксесоари отново в тъмните тонове. Ако банята е голяма, поне една от стените трябва да е боядисана в светъл цвят.


Мебели в тъмни цветове

 
Тъмните цветове в интериора

Ако стаята ви вече е боядисана с обикновена цветова палитра и светли тонове, можете да постигнете изискан интериор, като внесете контраст с помощта на мебелите. Шкафовете с гланцово покритие или столовете в тъмни цветове изглеждат особено ефектно в по-неутрален интериор.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, тъмен интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg