фирми продукти
представяме
работа
 
Нови идеи за старите вещи - 2

Нови идеи за старите вещи - първа част

Старите вещи можете да употребявате по-дълго време, вместо да ги изхвърлите на сметта, като ги трансформирате в нещо друго. Част от тези предмети могат да са функционални и практични хрумки в стаите.


Щипки за прахосмукачката


Нови идеи за старите вещи - 2

За да не се навие твърде бързо кабелът на автоматична позиция с бутон, защипете една щипка на няколко сантиметра от прахосмукачката.


Стари енциклопедии и книги за масичка

Нови идеи за старите вещи - 2

Поставете няколко енциклопедии и книги една върху друга, за да оформите масичка до канапето във всекидневната стая. Употребявайте нови или стари книги, които четете рядко, за да не размествате частите на масата. Поставете най-големите книги в долната част и върху тях намествайте по-малки книжки, за да оформите конструкция във височина.


Щипка за ремонтна дейност


Нови идеи за старите вещи - 2

По време на ремонт в стаите дръжте в себе си щипка, с която да си помагате в дейностите. Когато трябва да забиете нещо върху стената захванете гвоздейчето с щипката, а с чука го обработете. Така ще редуцирате опасността от удар.


Капаче от пластмасова кутия за четки

Нови идеи за старите вещи - 2

По време на ремонт, ако искате да нанесете боя върху високи части на стаята, захванете в горната част на четката за боя срязано капаче. Капачето ще обере капките боя, които се стичат от власинките и след това можете да измиете повърхността без да се изцапате.


Коркови тапи за разпалки

Нови идеи за старите вещи - 2

За да палите по-лесно камината или барбекюто, можете да оформите разпалки от стари коркови тапи. Поставете малко спирт в бурканче и накиснете в него корковите тапи. Затворете с капачка и съхранявайте далеч от печката, а когато искате да ползвате разпалките хвърлете няколко в горящата жар.


Гумичка за предпазване на стената


Нови идеи за старите вещи - 2

За да окачвате върху стената произведения на изкуството в рамка, можете да употребявате малки подложки, които  да пазят от драскотини. Подложките можете да оформите от обикновена гумичка, като я захванете с лепило върху рамката.


Чорапи срещу драскотини по настилката


Нови идеи за старите вещи - 2

Когато размествате мебели в стаята и не искате да повредите повърхностите на настилката, нахлузете по един чорап на крачетата. Тъканта ще омекоти търкането между повърхностите и няма да оставите следи с влаченето на всяка мебел. Когато приключите с активността, изхлузете от крачетата на мебелите чорапите и ги пуснете в пералнята да се перат.


Велкро за изкуство на стената


Нови идеи за старите вещи - 2

Захванете върху стената произведенията на изкуството без да оставяте следи по повърхностите. Захванете едната част на велкро върху стената, а другата – от вътрешната част на рамката. Употребявайте повече велкро за повече стабилност.


Велкро за дистанционното


Нови идеи за старите вещи - 2

Ако постоянно губите дистанционното управление из всекидневната стая, захванете го така, че да знаете винаги къде сте го оставили. Залепете едната част на велкро върху задната повърхност на устройството, а другата част залепете върху стената или някъде, където ще намирате лесно джаджата – когато не я ползвате можете да я захванете.


Източник: realsimple.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, полезни съвети, интересни идеи

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg